Kl 15.51: Knight Capital Group + markedet!

Installasjon av nytt tradingsoftware endte i en liten katastrofe, da maskinene sendte over 100 aksjer opp eller ned +/- 10%. Det førte til et estimert tap for Knight på $440 mill. Halvparten av egenkapitalen i selskapet. Aksjen er forøvrig ned -70% på to dager, og jobber nå med å skaffe ny finansiering. De kan hente ny egenkapital i markedet gjennom en emisjon, eller selge restene til en større finansiell institusjon.

Dette er ikke en stor katastrofe for markedet. De eneste skadelidende blir eierne av Knight, og det er risikoen de må bære ved å eie aksjer. Skulle selskapet gå konkurs, er det viktig at kundemidler er separert fra selskapet, slik at kundene ikke taper innskudd og tradingkapital. Dette ble hovedproblemet i MF Global konkursen, der kundene enda ikke har fått ut pengene sine.

Maskiner som løper løpsk må vi bli vant til, ettersom denne handelen har økt kraftig i omfang. Det er ingenting i verden som er 100% sikkert, i hvert fall ikke software.

TOTALMARKEDET fikk seg en trøkk etter Draghi presentasjonen, da investorene innså at de ikke fikk sin daglige dose med sentralbankdop. Som jeg skrev i forrige innlegg, forventer jeg ikke at markedet selger ytterligere av og hadde jeg gjort kortsiktig trading ville jeg gått long på denne dippen. Kanskje bare halve posisjoner, og spart noe til i morgen. Man kan skrive metervis med negative ting om europaproblemer, men det er større krefter som står bak og er villig til å hjelpe på behov. Aldri slåss mot sentralbanker, du kommer til å tape.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer