Kl 16.01: Nullstreken igjen!

Det er ingenting som lokker kjøpere inn i markedet nå, kanskje fordi børsen er tynn og lite bærekraftig innenfor dagen. REC stiger kraftig på et lekket notat fra EU, om at de kommer til å forandre subsidiereglene som følge av billigere solpaneler. Hvordan man leser inn i dette at 1. Det blir superbull for solmarkedet 2. At EU og nasjonalstatene har lyst til å bruke masse mer penger (som de ikke har) på subsidier, finner jeg høyst spekulativt. Bevegelsen blir en non-event. Det er dristig å shorte, ettersom REC har hatt 2 budgivere på seg i år, og long siden er ødelagt ettersom rykter ikke “forandrer” de fundamentale forhold.

ADP jobbtallene var -10% dårligere enn ventet, men de har avviket fra non-farm payrolls i år og derfor tror jeg ikke dagens tall betyr noe for morgendagens.

Chicago PMI kom inn på 52.7, mot ventet 56.8. Det er fortsatt over 50 tallet, og det betyr vekst. Problemet er at 52.7 er laveste punkt siden 2009…

OPPDATERING kl 16.42: Oljeprisen banker videre ned, og nå er oilserviceindexen i USA ned -3%, og tilsvarende høybetaoljeaksjer på Oslo Børs gjorde en markant bevegelse ned. Nå oppstår det en annen dynamikk: Gjennom og etter førstekvartalstallene var det mange som kjøpte aksjer, fordi tallene var bedre enn ventet og guidingen sterk for resten av året. Ta f.eks SUBC, der det har gått  masse aksjer på høye 140 og 150 tallet, men nå ligger aksjen -20% lavere. Store momentumtradere kan være belånt og få problemer for hver krone aksjen faller videre. Marginproblematikken slår hardt etter større skrell i markedet, og jeg kan ikke tro at det skal være annerledes denne gangen…

Hvis det er noen som har lyst til å få morgenrapporten gratis på mail, kontakt meg på richard@morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer