Kl 15.31: Tamt forsøk!

Markedet gjorde et byks på spekulasjoner om at EU kan tillate direkteinvesteringer i gjeldstyngede banker fra krisefondet. Gleden varte i noen få minutter og deretter var selgerne på banen igjen. Det må være uhyre vanskelig å trade dette markedet akkurat nå. Små utslag, ingen retning og masse usikkerhet.

Nesten alle som kjøpte Opera på oppkjøpspekulasjoner, ligger nå i tap. Mesteparten av volumet gikk over 40 kr i går, og nå er den på lave 39 kr. En benektelse til, om at det er konkrete oppkjøpsplaner på selskapet, så er det game over. Aksjen kan godt falle tilbake til lave 30 kr igjen hvis det ikke er hold i ryktene.

OPPDATERING kl 16.46: Vestas Wind Systems, den danske “fornybar energi” aksjen, har steget +10% på to dager etter spekulasjoner om mulig oppkjøp. Grunnen til at jeg nevner aksjen, er fordi “storyen” minner meg om  REC tidligere i år, og så har begget kommet ned drastisk de siste årene fordi Europeiske subsidier har forsvunnet. Vestas er ned fra 400 DKK i 2009, til 40,43 DKK akkurat nå..

EUR/USD blir tatt med til slaktehuset, og det sender dollaren opp og oljeprisen ned. Den rotasjonen over i oljerelatert teorien tror jeg vi legger på is. Nå selges alt av risiko, og da er det bare å ta et skritt til siden. Som jeg har sagt i mange dager nå, risk/reward for å kjøpe aksjer her er dårlig. Ingen konkrete grunner til at vi skal stige, og med den usikkerheten er det større sannsynlighet for en bevegelse sidelengs eller ned. Shorting er fortsatt livsfarlig ettersom det er politikere som avgjør trekkene. Du rekker ikke å stenge posisjonen hvis EU plutselig bestemmer seg for å sprøyte inn mer cash i de tyngste bankene.

OPPDATERING kl 18.15: Ikke nok med usikkerheten i eurosonen, men frem til fredag kommer det en haug med viktig makrotall. Gjennom hele torsdagen vil det komme viktige PMI tall fra alle viktige land i verden. Husk at denne indeksen består av 5 spørsmål til de viktigste bedriftene. Hvor mye varer har du bestilt, hvor mye er på lager, hastighetene på leveransen, ansetter du? osv. Den måler økonomisk aktivitet, og det magiske tallet er 50. Over det nivået er de fleste optimister, men lavere er tegn på frykt.

Fredag kommer non-farm payrolls, som er månedens viktigste jobbstatistikk, og det er ventet 150k nye arbeidsplasser. Min personlige mening er at det ikke har så mye å si hvilket tall som kommer i intervallet 120k-180k fordi det ikke bryter noen trend.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer