Kl 15.29: Går markedet i dag eller i morgen?

Litt dårligere arbeidstall fra USA, og i går viste GDP veksten for fjerde kvartal svakere utvikling enn ventet. Hvis du sitter og irriterer deg over at markedet ikke faller fordi “tallene var svake for pokker”, kan du med trygghet ta deg en dusj med ekstra kaldt vann. Hvis markedet skulle ned på slike marginale nyheter, hadde vi falt for lenge siden. For hvert minutt som går, og investorene rister av seg overskriftene, nærmer vi oss en ny opptur. Løfter Oslo Børs seg 0.5% i ettermiddag eller morgen, er det enda vanskeligere å være negativ. Da banker vi på døra til årsbeste igjen.

Det kan se ut som Yara skal prøve seg på 300 kroner igjen, og dippen var 13 kroner. Altså 4.5% fra toppen. Det er ikke mye, spesielt med tanke på at UREA ble gjort på $430 i går…

NAUR bør man ligge unna til emisjonen er satt, og det de ikke får til i løpet av helgen, klarer de ikke. Kursen har fått såpass juling, at det bør være en oppside i etterkant av ny finansiering.

SUBC er opp 1.6 kroner i dag, men var ned 7 kroner i går. Litt av problemet er at tallene deres ikke kommer før 14 mars, og det er lenge til. Skrekk og gru alle spekulasjonene investorene må gå gjennom før de får vite fasiten. Konkurrenten sprakk fullstendig i går på grunn av treg ordreutdeling og kostnadsprekker. Jeg er redd for at SUBC er ødelagt frem til tallene, fordi få tør å være aggresive der etter smellen i Saipem. Jeg kan selvfølgelig ta hjertens feil

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer