Kl 15.01: Skuffende Non-farm payrolls?

Det var ventet 100k nye jobber, men fasiten viste 80k, og jeg skrev i dag tidlig at alt over 69k var ok. Markedet selger av, men ingen panikk, jeg tror dette kommer til å stabilisere seg. Et problem er at vi går inn i den sesongmessige svakeste perioden for jobb og nyansettelser, juli og august, men det vil også føre til spekulasjoner om ny stimuli fra FED (QE3) senere i Juli. Jeg blir ikke skremt av dette tallet, for det er ingen grunn til å være optimist i forkant av offentligjøringen. Er det noen som tror at det er full sprut i amerikansk økonomi akkurat nå? tvilsomt.

Neste torsdag legger Norwegian frem kvartalstall, og det blir spennende å se hvordan kostnadsbilde har utviklet seg med fallende oljepris. Fondfinans justerer ned oljeprisen -5% i anslagene sine til $100, og legger dermed på 2.85 kr i ekstra inntekt per aksje for neste år. Hvis det slår så hardt på inntekten, kan dere se for dere hvis oljeprisen snitter $90 neste år, altså 10% nye prosent ned, da kan du legge på nesten 10 kr i ekstra inntekt i året per aksje. De får levert flere fly som også er kostnadseffektive. I tillegg setter de i gang langdistanseprogrammet også i 2013. Klaffer alt er det ikke urealistisk at denne aksjen kan stige 50-100% over de neste 12 månedene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer