Kl 16.02: Roer frykten seg?

Oppdatering kl 14.23: Plutselig stiger Milanobørsen, og frykten for at et parlamentsvalg i Italia skulle dytte hele verdensøkonomien over ende, viste seg grunnløs. Det var som jeg skrev i går; Mye heller vært redd hvis jeg var short. Hvis man ikke satt short fra mandag kveld til tirsdag morgen (hvem gjorde egentlig det?), var det få andre muligheter til å tjene penger på nedssiden. De som virkelig har tjent penger, er de som var fryktløse og kjøpte tirsdag morgen.

SUBC har steget fem kroner siden Techniptallene, og er nå snart på prisnivået før profit warningen fra Saipem. Aksjen stiger på forventninger til eget resultat, og volumet er sterkt, noe som betyr at det er flere som gjør den samme traden. Jeg ser ikke bort i fra at den er godt opp på 140 tallet før kvartalspresentasjonen. Det hjelper selvfølgelig å melde om nye kontrakter, men det ligger i selskapets natur; De signerer store kontrakter løpende gjennom året, noe som skaper et godt klima for kortsiktige tradere.

Det er godt mulig det ligger 1-2 kroner oppside i DNB ettersom aksjen er på lave enden av tradingintervallet. Hvis dere ser på meglerandel, så har Deutsche Bank nettosolgt flest aksjer og det på lave 84 tallet. Når den ordren er ferdig kan aksjen stige igjen, problemet er selvføglelig å vite hvor mye som ligger bak…

Kommer med en ny oppdatering før stegning. Nå er det klart for en rekke makrotall, som jeg ikke tror vil flytte markedet uansett.

Oppdatering kl 16.02: DBL fortsetter å selge DNB. Hvis man skal spille den bør man vente til sluttauksjonen og eventuelt ta en posisjon der, og en ny i morgen nærmere lunch. Det er godt mulig det er en ordre over flere dager, men siden de selger hardt i dag kan det muligens være en ordre kun for i dag.

Jeg så en interessant statistikk over finansindustrien sin andel av verdiskapning i USA, og utenfor jordbruket står Wall Street relaterte sektorer for for cirka 45%. Kanskje ikke så rart at politikerne og sentralbanken gjorde alt de kunne for å redde finansindustrien i 2008 allikevel.

På grunn av liten aktivitet i kommentarfeltet, har Nordnet forandret slik at man nå kan kommentere som anonym eller under et alias. Bare kom med spørsmål og innspill, det settes pris på av forfatter, og jeg skal svare så godt jeg kan.

I kveld er det mer fra Bernanke, og statistikk jeg presenterte tidligere i uken viser at markedet pleier å like hans “testimony” foran kongressen og pleier å stige i etterkant.

Salg av boliger i USA viste større vekst enn ventet. Det føles godt at ikke overskriftene kun dreier seg om Beppe Grillo og Silvio Berlusconi, noe som reflekteres i aksjeindeksene også..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
27.02.2013 18:00

Godt at dere tok til fornuften og igjen tillater at man kan kommentere uten å være facebook-bruker. Har et lite spørsmål om sparebankene. P/e ligger rundt 6-7 på mange av dem, de betaler høye utbytter, gjerne rundt 7% av kursen. Har inntrykk av ar egenkapitalsituasjonen hos dem er bedre enn dnb, hvorfor er de da så lavt priset, de bør jo spise markedsandeler nå som dnb må øke marginene?

Gjest
Gjest
05.03.2014 00:17

Husk at dumping av solpenelar kan ve6re en me5te e5 skape en tydelig v-formet bunn.Sve6rt lite blir billigere med tiden, og om strf8mmen blir dyrere fra nettet er jo dette indirekte stf8tte til sol. Vanskelig e5 finne pe5 se5 mye annet positivt e5 si om sektoren, frem med lommelykt og musepinsett, hi,hi.

Gjest
Gjest
05.03.2014 11:26

I Privata Affe4rer idag, skrivs det om att Brasilien inff6r en skatt pe5 akafteife4rer, som utle4nningar gf6r. Det avser endast nya, framtida kf6p. Ne5got att te4nka pe5 kanske?