Kl 14.10: Blytungt marked!

Totalmarkedet faller kraftig, og det har vært få forsøk på oppgang, noe som sier meg at indeksen kan stenge dagslav. RCL er en av OBX aksjene som får mest juling, og er ned 12 kr siden de la frem kvartalstall på fredag. Jeg har vært negativ til aksjen siden innsidesalgene og deres nedjustering av inntjeningsestimat for 2012, men aksjen har holdt seg overraskende bra. Det forundrer meg ikke om de løfter den om en dag eller to. Selv om etterspørselen etter cruisereiser falt i første kvartal, mener noen at det har vært en liten oppgang de siste to ukene.

Norwegian faller under 100 kr, og det blir spennende å se hvor langt ned den skal før en streik blir avverget eller stanset. Etter streikestøyen vil NAS fortsatt være det raskest voksende flyselskapet i Europa, men nå er det for usikkert til å gå inn.

Rente og obligasjonsmarkedet baserer seg på tillit til underliggende verdier. Tror du at låntager betaler tilbake, aksepterer du lavere rente, og motsatt hvis du skal låne til noen som står i fare for å misligholde. Stabilitetspakten i EU står ikke like trygt i dag, som for to uker siden på grunn av mulig Hollande seier i Frankrike og ny anti-EU regjering i Nederland. Lukter markedet at tilliten slår sprekker, kan de sende rentene i taket og Euroen i bøtta. Hollande har gått på valg at han skal reforhandle EU avtalen til fordel av mer forbruk, og har i tillegg utpekt internasjonal finans som sin hovedfiende. Retorikk hos politikere burde ikke bekymre oss, men i dagens situasjon kan det gjøre stor skade. Tillit er persepsjon. Det hjelper ikke at markedet finner ut i etterkant at Hollande opptrer ansvarlig, ettersom han rekker å gjøre stor skade ved å skape tvil i forkant.

Tidligere har jeg skrevet at riktig strategi i år har vært å kjøpe røde dager og selge blå, men er det annerledes nå? Den neste store triggeren vil være Apple tallene i morgen. Estimize, som forøvrig preger forsiden av Bloomberg/Businessweek, spår EPS og topplinje 15% over analytikernes forventing. Skulle markedet falle frem mot rapporten, og Apple overraske positivt, får vi sannsynligvis en “bounce”. Ut i fra det scenarioet skal man vente til i morgen, og forsøke seg hvis tallene blir gode.

OPPDATERING kl 19.37: Det skapes ingen entusiasme på Wall Street i kveld, og det skal mye til for at Asia ikke får en tung sesjon og dermed kommer sentimentet til å være surt i Europa morgen tidlig også. Den tyngste sektoren i USA er bank og finans, noe som blir ansett som en ledende indikator for totalmarkedet.

Blir morgendagen like tung, er det fare for at Ordliste for nybegynnere #3 blir publisert.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer