Kl 13.43: Økende volatilitet!

Markedet snur ned, og jeg hører at handelen i en spansk bank har blitt suspendert, men venter på ytterligere informasjon. Madrid børsen er ned -3.2% og Milano ned -2.8%.

Statoil Fuel & Retail og Aker Solutions er de eneste OBX aksjene som er grønne. Førstnevnte er opp +50% på grunn av budet, men AKSO holder seg “over streken” på grunn av gode nyheter de siste dagene. Bankene får juling, og DNB / STB underperformer markedet. Den økende volatiliteten betyr bare en ting; Investorene sliter med å prise selskapene og det er et tegn på økt usikkerhet. Jeg tar det som et signal om å være forsiktig.

Det er fullt mulig å tjene penger på trading i dagens børsklima, men da må man være veldig kort i skjærene. Utslagene er små og kontante!

UREA prisen har steget fra 370 til 515 USD per ton de siste to månedene. Jeg vet ikke om det hjelper for førstekvartalstallene, men det skal bli spennende å se guidingen til agriselskapene. Yara er på samme nivå som de var når UREA prisen var 370 USD. Enten skal aksjen opp, eller gjødselprisen ned.

I innboksen min ligger det en oppdatering fra et meglerhus på Tomra, og overskriften på mailen innbyr ikke til engasjement: “Few near term triggers, fair valuation. Neutral“. Analytikerne gjør det ikke alltid lett for meglerkorpset å generere kurtasjeinntekter.

Man blir ikke mer inspirert, men å lese denne artikkelen om First Solar og solcelleprodusentene er i hvert fall lærerikt. Analytikeren av den uavhengige rapporten spår comeback i… 2016.

Vil du ha morgenrapport på mail? Send meg en henvendelse på richard@morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer