Kl 13.38: Oppgangen visnet bort!

Ingen entusiasme for aksjer i dag, og det virker vanskelig å få til noe på oppsiden, gitt at man ikke hadde Opera i porteføljen fra før av. Ledelsen ønsker selvfølgelig ikke å kommentere om de er i noen oppkjøpsprosess eller ikke, og kommer det ikke flere rykter som heller bensin på bålet, skal man ikke se bort i fra at aksjen faller tilbake. I følge kilden til oppkjøpsryktene skal de være tidlig i prosessen uansett, og det kan bety en lang periode før et eventuelt bud blir offentliggjort. Jeg er redd for at de som kjøper i dag blir sittende med svarteper i denne venteperioden. Vi husker jo alle hva som skjedde med REC tidligere i år. Steg til 5 kr på oppkjøpsrykter, men når ledelsen stakk hull på boblen ved å fortelle at begge kjøperne hadde forduftet, halverte aksjen seg igjen.

Frontline 2012 gjennomførte i dag tidlig en emisjon på 212 mill USD, for å overta 16 nybygg kontrakter og 8 opsjoner fra Hemen Holding. Dette er igjen et bevis på at unoterte Frontline 2012 er hvor fremtiden ligger, mens FRO på børsen sitter igjen med gamle TC kontrakter og har begrenset oppside.

OPPDATERING kl 16.13: Oljerelatert er sterkt i dag, og det skyldes nok en rebound i oljeprisen men også en stor Subsea konferanse i Brasil forrige uke. Petrobras sier at etterspørselen etter subsea utstyr er en stor flaskehals for industrien, ettersom etterspørselen øker mer enn tilbudet. Dette er bullish for SUBC og AKSO

Selv med et uptick på børsen igjen, er jeg nøytral og passiv til markedet. De neste overskriftene om Spania kan like godt være at situasjonen har forverret seg. Renten på 2 årig statsobligasjon har doblet seg, og de største kritikerne mener de kjenner igjen det som skjer i Spania med Hellas for et år siden. Først benektelse, deretter aksept av situasjonen, og deretter en søknad om hjelp fra EU. Støtten vil være penger, men kravet fra EU vil være enda større innsparinger, og det er som regel begynnelsen på slutten for et land med 50% arbeidsledighet for unge under 30 år.

OPPDATERING kl 21.30: Oljeprisen svinger i dag, og klarte kunststykket å blir solgt ned 1 USD på få minutter tidligere i amerikansk handel. Oilservice aksjene holder seg dog sterke, og det er fristende å tolke dithen at interessen for sektoren har snudd til det bedre. Ser vi på oppførselen til SUBC, AKSO og PGS de siste ukene, har investorene tydelig solgt oljeaksjer, men nå kan vi være vitne til et sentimentskifte. Som jeg skrev forrige uke: Jeg har vanskelig for å se at ikke de nevnte aksjene har 10-15 kr oppside innenfor året, bare på ren volatilitet. Riktignok er det vanskelig å vite om vi har sett bunnen, men en gang må man prøve seg. Tror du Aker Solutions står i 75 kr før 95 kr? Det er ingenting i underliggende business som sier at det skal videre ned, tvert der i mot…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer