Kl 13.32: Pass på bjørnefella!

Markedet hentet seg raskere inn enn hva jeg trodde i dag tidlig, og selv med uttalelser fra Nederland og Finland om at de kanskje ville blokkere kjøp av statsobligasjoner i annenhåndmarkedet, ser det ut til at indeksen fortsetter å stige etter lunch. De som har det aller vanskeligst nå, er shorterne, spesielt de som solgte tidlig på fredag. De har plutselig 3-4% mot seg på indeksen, og må snart ta en avgjørelse om å stoppe ut posisjonen før den blir for dyr. OPPDATERT 16.59:

Det er overraskende mange jeg snakker med og følger på twitter som er bearish, og tror at denne bevegelsen kommer til å feile. Antall tvilere er en av grunnene til at rallyet vil fortsette, ettersom de må dekke seg eller bli omvendt og dermed kjøpe seg inn på høyere kurser.

På torsdag kan vi få hjelp av ECB, og et potensielt .25% rentekutt. Det er nok ventet, men teller uansett i den positive kolonnen fordi den europeiske sentralbanken har fortsatt litt å gå på når det gjelder utlånsrenten.

DNB gikk fra 58.5 ti 60 kr de første 90 minuttene av handelsdagen, og jeg velger å tror at denne aksjen er en god indikator på investorenes apetitt på bankrisiko.

Funcom skyter høyere, og jeg vil henvise til en kommentator under morgenrapporten, som har en klar mening om spillet og evnen til Funcom å ta seg betalt. Mitt tradingcase baserer seg kun på momentum rundt lanseringtidspunktet.

Arctic hever kursmålet i Norwegian til 175 kr, fra 150 kr. Begrunnelsen er billigere drivstoff som følge av lavere oljepris. Den samme begrunnelsen bruker tidskriftet Barron’s i helgen om cruiseindustrien og spesielt RCL. De mener at inntektene til rederiet kan øke +34% neste år, til $2.68 per aksje. Da skal kursen opp til 250 kr igjen…

Og hvis du blir forvirret av at oljeprisen steg hardt på fredag, argumenterer Financial Times godt for at dette hadde elementer av spekulasjon i seg, og dermed ikke holdbar fordi oppgangen ikke kom som følge av skifte i tilbud og etterspørselkurven. Jeg har tidligere argumentert for at vi har sett et syklisk skifte med økende tilbud og dermed lavere oljepris, artikkelen støtter opp om dette synet.

“Instead, on Friday the price surge came through volume that was just average and timespreads that were about unchanged. The fact that the spreads are not moving suggest that the surge of Friday might not have enough legs to be strongly sustained.”

Hvis dere ønsker å få med dere flere innlegg jeg skriver, kan dere “like” denne siden: http://www.facebook.com/SkribentenRichardPaulsen Der vil jeg legge ut kronikker og innlegg jeg har på andre websider.

OPPDATERING kl 16.59: Hvis Wall Street klarer å løfte seg mot stengetid, vil det være et klart tegn på at tilliten til markedet er på vei tilbake. Skulle jeg dog vedde på noe, hadde jeg satset på en flat og kjedelig sesjon. Vi går mot sommerens mest stille periode i markedet.

Funcom stiger videre, og det vil forundre meg hvis den ikke stenger på dagens høyeste notering.

I følge denne kommentatoren er bevegelsen ned etter 2010 en måte for børsen å gå tilbake til hovedtrenden, og dette er nå unnagjort.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer