Kl 16.08: Bunner Apple ut?

OPPDATERING kl 13.25: DNB er en av to OBX aksjer som er i pluss, den andre er SUBC. Jeg lurer på om begge er et salg, SUBC fordi de kommer med tall i morgen, og DNB fordi magefølelsen min sier at amerikanske banker kommer til å falle i ettermiddag. Jeg baserer det på at totalmarkedet faller, og Bank of America og Citigroup er ned en halvprosent i pre-trade allerede. Selv om man selger seg ut, i påvente av en rød dag, betyr ikke det at man skal shorte. Morgan Stanley hevet akkurat kursmålet for DNB til 105 kroner, og sier at økte inntekter veier opp for økte kapitalkrav i både utlånsporteføljen og livsforsikring. Går du short, kan du ha verdens største institusjoner og fond mot deg, liker du oddsene?

I dag tidlig pekte jeg på Apple, og mulig bunn i aksjen, fordi selskapet skal offentligjøre bruk av den store kontantbeholdningen de sitter på. Regnestykket er enkelt; Selskapet er verdt $400 milliarder, og har nærmere $150 milliarder i kontanter. Det vil si at du får kjøpe dagens kontantstrøm (inntekter) for $250 milliarder. I fjor genererte de $40 milliarder. Det betyr at etter kontantbeholdningen var betalt ut, vill du fått 16% direkteavkastning på pengene dine. Dyrt selskap? neppe. Prisen nå reflekterer mer enn halvering av resultatet det kommende året. Tror vi virkelig på det? De har lansert blockbusters årlig i seks år, og det er ingen grunn for at de skal stoppe nå.

Apropos skiferolje og nye energireserver; Japan har nettopp hentet ut Methane hydrater fra sjøen (jeg hadde aldri hørt om det før, men i følge artikkelen og to analyserapporter i dag, kan dette bli stort). Råvaren har potensialet til å snu opp ned på energimarkedet i Japan og handelspartnere. Les artikkelen, god lærdom

All historikk i år, tilsier at man skal kjøpe aksjer i ettermiddag hvis markedet faller videre. Dippene er små, og da må man utnytte de som blir servert. La oss se hvordan sentimentet utvikler seg etter åpning i USA.

OPPDATERING kl 16.08: FAA godkjenner nå batteripakkene på 787 Dreamliner, og det kan bety at hodepinen til Norwegian er over. De planlegger å starte langdistanseflighter allerede i Mai. Fullbookede fly gjennom sommeren, kan være en ny trigger for høyere aksjekurs. Rart at aksjekursen ikke går i ettermiddag. Kanskje det er den man skal kjøpe inn i morgendagen. Får de en leveringsbekreftelse fra Boeing innen kort tid, vil aksjekursen stige brått vil jeg anta.

Oslo Børs er svakere enn andre børser i dag, og det til tross for høyere oljepris. Selv om Wall Street svinger opp over plusstreken nå, er jeg usikker på om morgendagen blir bedre. Det må være en grunn til at Oslo underperformer. Kanskje det er frykt for EIA oljerapporten i dag.

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.03.2013 20:46

http://media.chicagobooth.edu/mediasite/Viewer/?peid=f15d95d054e8442ab0cc1c60321383101d

Nytt foredrag fra Kyle Bass. Alt er ikke bare bull 🙂