Kl 13.24: Tidlig kjøpsmulighet denne uken.

Markedet svekker seg marginalt, mens valutaene og oljepris holder seg stabilt. Aker Solutions er en av få OBX aksjer i pluss, og den kan fort bli vinneren når indeksene løfter igjen senere i uken. Han stakkars analytikeren som forventet nedgraderinger i Kongsberg Gruppen noen få timer før de lanserte en av de største kontraktene i selskapets historie, gjør nok regneøvelsene på nytt.

DNB er ute med en større sektoroppdatering på seismikk, og løfter frem Dolphin og Polarcus som kjøpskandidater, mens PGS og TGS får “hold”. Argumentet er at de sistnevnte har snart nådd prismålene sine.

OPPDATERING kl 15.20: Ingen store bevegelser på børsen, og skulle man absolutt gjøre noe, måtte det være å kjøpe. Frykt kommer ikke av kjedsomhet, frykt kommer av en uventet hendelse, og nå er det ingen konkrete hendelser som truer markedet.

Spenstig bullanbefaling fra aksjestrategene i Goldman Sachs i dag. Nå mener de europeiske aksjer kommer til å “outperforme” amerikanske, og foreslår en long/short strategi. Begrunnelsen er at gjeldsproblematikken i EU kommer under kontroll. De sier også at Kina er i ferd med å få tilbake momentumet sitt, og det anser jeg som enda viktigere for norske aksjer siden mange av dem er i råvaresektoren.

Meglerhuset Guggenheim hever kursmålet i Aker Solutions fra 115 til 135 kr. Aksjen ligger i tet blant de mest omsatte aksjene i dag, og jeg står fortsatt ved at denne er en kjøpskandidat og vil få bra fart når markedet snur.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer