Kl 13.04: JP Morgan!

Da er tallene nettopp sluppet, og det total tapet på “london whale” ble bokført til $4.4 milliarder og det er lavere enn ventet som var $5 milliarder. De gjør ikke dette uten en tvist, for de mener personer i banken har dekket over deler av tapet, og gjør derfor om på Q1 tallene og bokfører store deler av tapet der. Det betyr at de slipper å nedskrive så mye i Q2 og tallene ser av den grunn gode ut. “Perception becomes reality” for markedet tolker dette som positivt, eller kanskje bare er glad for at hele fadesen er over, og sender aksjen opp. Totalmarkedet vil følge etter.

Vi må sette tapet i perspektiv: De tapte $4.4 mrd, men omsatte for $22.4 mrd i forrige kvartal og bunnlinjen ble $5 mrd. Ergo tapte de mindre enn ett kvartals inntekt på den store “blow upen”. Dette vil være historie veldig snart. JP Morgan er verdens største og mest konkurransedyktige investeringsbank. De er involvert i alle segmenter det er mulig å tjene penger på i finans, og det kan være en mulighet at aksjen er ned fra $44 til $34 på tre måneder. De kommer tilbake..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer