Kl 12.25: Vent til stengetid…

… hvis du skal kjøpe deg inn igjen! Europeiske børser forverrer seg, og vi må vente til amerikanerne har fått solgt ut før det eventuelt snur. Slapp av, dette er fortsatt ingen seier til de som er negative markedet, vi ligger 4 punkter unna årsbeste. Om du er short kan du sprette champagnen på 40 punkter lavere, men ikke før.

Marine Harvest, som jeg nevnte i går ettermiddag, har nå steget +7% på en time i går og åpningstimen i dag. Det var fullt mulig å gå aggresivt til verks fra start, men jeg hadde ikke gjort det selv, ettersom sjansene var store for en rød børs i dag. Konklusjonen er at jeg ikke hadde fått med meg en eneste prosent i den oppgangen…

I går hadde vi tre gode presentasjoner, og de som ønsker å bla igjennom “slides” kan åpne denne enkle PDF filen: Corporate-presentation-2012-21-08.

Her kommer en kort oppsummering på de tre ulike selskapene, med hovedfokus på mine og andres spørsmål:

NORDIC SEMICONDUCTOR

  • Selger 200 mill. microchipper i året. Hadde problemer med produksjonskapasitet (fabrikker) i 2010, men dette er nå løst, og de har ingen problemer med å øke produksjonen betraktelig.
  • Det nye “hotte” er Bluetooth Smart, der NOD sitter i bransjestyre sammen med Intel, Motorola, Lenovo, Nokia, Microsoft, Ericsson og Toshiba. Dette er “seal of approval”.
  • I tillegg venter de en sterk rebound i salget av PC og tablet, og dermed trådløs tastatur og mus (hvor de har verdensledende), i andre halvår når Windows 8 blir lansert.

THINFILM

  • Selskapet lager ultratynne lagringsfilmer, som kan reagere på informasjon. Det betyr at de kan lage merkelapper for innpakking av f.eks kjøtt som viser holdbarhet, temperatur osv. Ekstremt fleksibel og høy informasjon, med lav kost merkelapper og lagringsmedium.
  • Signert kontrakt med Bemis, som er størst i USA på innpakking, og de er hovedsamarbeidspartner for denne teknologien. Game changer!
  • De er i pre-kommersialiseringsfasen, og det betyr at de brenner penger uten inntekter. Med dagens cashbeholdning trenger de penger tidlig neste år, men kan få en innsprøyting av midler i Oktober da endel opsjoner forfaller. Hvis disse blir innløst, trenger de ikke penger før i 2014, og det er da de skal motta større sjekker fra Bemis. Personlig tror jeg det kommer en emisjon før den tid, men don’t quote me on it.
  • CEO Davor Sutija er en stor forkjemper for at ThinFilm produktet blir limet i “the internet for things”, dvs. når tingene begynner å få egne liv, selv de billige tingene vi kaster. Han har utdannelse fra Wharton og Berkeley, og har vært med på oppstart av REC, salget av Sensonor og salget av Fast Search & Transfer.

VIZRT

  • Selskapet selger systemer for TV produksjon. De har et fullskala tilbud til alle redaksjoner, med alt fra overføring av filer, redigering av programmer, lagring og avansert grafikk. De leverte løsningen til BBC under sommer OL, og de har kunder som FOX, CNN osv. De har faktisk 3500 tv kanaler som kunder over 101 land i verden. Norsk suksesshistorie.
  • Hovedutfordringen er vekst. De er markedsledere i noen segmenter, og de trenger å ligge foran en stor medieutvikling for å øke inntektene betraktelig. Utenom vil de ha en naturlig vekst med verdensøkonomien.
  • Internett kan være en mulighet og en trussel. Mulighet fordi det etableres flere redaksjoner, trussel fordi internettbruk kan spise inn på TV markedsandeler og det er her de har inntektene sine.
Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer