Kl 12.23: Ingen frykt, ingen entusiasme!

Aker Solutions legger frem tall i morgen, og jeg liker ikke at aksjen er svak i forkant. Det behøver ikke bety annet enn at noen ønsker å justere risikoen, men det blir alltid en vanskeligere avgjørelse om man skal sitte over tallene når aksjekursen er tung i forkant. Usikkerhet kuréres ved å redusere posisjoner. Forrige kvartal var knallsterkt, men estimatene har også blitt oppjustert i ettertid.

DNB markets hever kursmålet i QEC fra 6 til 8 kr. De legger frem tall på fredag, noe som kan være den neste trigger for oppgang.

ABG Sundal Collier (ASC) aksjen steg fra 3.5 til 5 kr i årets tre første måneder. Det var mye snakk om at selskapet var underpriset, og meglerbransjen hadde et etterlengtet sterkt kvartal osv. Flere profilerte investorer kjøpte aksjer.

I dag tidlig solgte flere partnere aksjer for nesten 40 millioner kr til Johan H. Andresen sitt Ferd, på kurs 3.95 kr. Det er greit at de nettopp har fått en 50 øring i utbytte, men er ikke 3.95 kr uansett i lave enden!? Hva betyr det at partnerne, som faktisk er de som sitter i selskapet og skal gi aksjonærene avkastning, velger å selge? og til en lav pris? Flere av selgerne solgte 1/3 av aksjebeholdning sin i denne transaksjonen. Jeg lurer på om Ferd visste hvem som solgte…

Jinhui Shipping kom med et resultatvarsel (PW) tidligere i dag, og i år er det dyre charterkontrakter som tynger i et svakt marked. Jeg husker for 7-8 år siden når Thomas Ng spilte bort 100 mill USD i FFA (Freght Forwards/ Futures) markedet, og ble nektet av sitt eget styre å bruke disse “sikringsinstrumentene”. Han fikk forklaringsproblemer når kontraktene han tapte mest på var i Cape og Panamax segmentet, og Jinhui kun hadde Handmax båter. Senere gjorde han samme kunststykket i valutamarkedet i et forsøk på å “trade” med finansieringen de hadde på et par båter under bygging i Japan!

OPPDATERING kl 16.42: Markedet selger av, og det er tungt å sitte med aksjer. Akkurat på dette tidspunktet skulle aksjene beveget seg opp fra fredagens nivå, fordi valgresultatet er kjent og aktørene har fått anledning til å handle. Vi må respektere det sterke signalet som ligger i at aksjer kommer for salg. Usikkerheten øker for hver time. S&P 500 er på laveste nivå på en måned. AKSO og SUBC var et forsøk på en rask swingtrade, men gårsdagen fintet ut en potensiell gevinst fordi markedet åpnet lavt og klarte så vidt plusstreken før stengetid. Den underliggende “storyen” i aksjene er uforandret, men hvis totalmarkedet skal korrigere ytterligere er det ikke noe poeng å sitte long.

Norwegian har kommet til enighet med pilotene, og aksjen stiger brått. Dette er vel den eneste aksjen man skal sitte med i et scenario når oljeprisen faller tilbake. Det er ikke slik at sommerferien blir kansellert fordi OSEBX er ned et prosentpoeng…

DiaGenic er opp +30% på at produktene har fått merkevarebeskyttelse. Nå skal ikke jeg underdrive hva dette betyr, men at det har en så stor kommersiell betydning at de har fått registrert varemerkene sine, synes jeg er merkelig. Det er ikke slik at dette betyr cash på bunnlinjen i form av kontrakt med kunde eller lignende, og da er en økning i “marketcap” på over 1/3 spenstig.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer