Kl 12.23: 10% rally i sommerferien.

Siden Juni har Oslo Børs klatret fra 380-390 området til 420+. Det representerer et 10% rally, som få trodde på og enda færre deltok i. Jeg skal ikke banke meg på brystet i det hele tatt, for jeg har ikke vært hard på at man skal eie aksjer gjennom denne usikre og illikvide perioden, men jeg snudde i hvert fall fra defensiv til bullish etter EU toppmøte i slutten av Juni. Argumentet var at politikerne er villig til å tilpasse politikken etter hva finansmarkedet krever, og denne dynamikken vil fortsette. Ergo vil det være bjørnene sin bevisbyrde hvorfor dette ikke vil fungere.

Ettersom jeg har vært utenfor markedet en ukes tid, har jeg ikke stort belegg for å mene noe om den neste uken, men skulle jeg gjette i forhold til sentimentet, vil jeg anta at vi går høyere. Det må være veldig frustrerende for shorts og de som er negative, at markedet stiger på tynt volum når ingen deltar. Forvirringen blir total hvis markedet går 5% til de neste ukene, og tar ut årsbeste før de største gutta er tilbake fra ferie. Hva gjør man da? kjøper aksjer på årets høyeste notering uten egentlig å tro på oppgangen? Overse at det er livsfarlig å sette shorter når indeksen setter nye høyder? Min erfaring er at markedet til enhver tid gjør det vanskeligst for flest mulig, og ett scenario med en korreksjon i forkant av at høstens penger skal inn i markedet vil bli for lett, derfor tror jeg ikke det skjer.

Jeg trosser haglevær, og fortsetter ferien. Var isbitene/haglen, som falt ned på terrassen for en time siden, like store som klinkekuler? Hold på hatten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer