Kl 12.09: Nordic Semiconductor.

NOD er et av tre selskaper som skal presentere på Nordnet sin aksjekveld neste tirsdag, og det er en norsk suksess vi kan være stolt av.

Selskapet leverer trådløs overføring over korte avstander, de er f.eks størst i verden på trådløs tastatur og mus (logitech / microsoft bruker brikkene deres). I tillegg leverer de teknologien bak Nike + og posisjonerer seg i nye og spennende markedet som krever økt overføringskapasitet. Den neste store revolusjonen kommer når internett blir allemannseie på TV’en hjemme. Det krever god overføringshastighet på nye fjernkontroller, og der blir infrarødt (dagens protokoll) for simpelt. Nordic Semiconductor har slitt med flaskehals i produksjonen, men har nå økt kapasiteten betraktelig.

Selskapet prises til 2.7 mrd kr i marketcap, men tjener rundt 180 mill kr i året, noe som gir en PE på 15. Det er ikke spesielt dyrt eller billig, og sammenlignet med AMD i USA på 15 og Intel på 11, trenger de omsetningsøkning med fortsatt sterk operating margin for at aksjekursen skal kunne bevege seg markant. Hva sier CFO Robert Giori om fremtidsplanene?

Kom og hør svaret til finansjefen den 21. August. kl 17.00,

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer