Kl 11.42: Statoil ned mot…

.. laveste punkt siden 2010, og det er nå klart at den lille “bouncen” i oljerelatert fikk kort levetid. Denne sektoren er ødelagt frem til oljeprisen stiger igjen. EUR/USD svekker seg fordi Spanske og Italienske renter stiger. Jeg tror ikke markedet kommer til å rase flere prosent denne uken , fordi det alltid vil være et håp om at EU topplederne trekker et mirakel opp av hatten på fredag, men det er ikke grunn nok til å påta seg risiko akkurat nå. Behold roen, det kommer bedre muligheter! OPPDATERT Kl 16.36

Det er morsomt å se på lakseprisene for 2010/ 2011 / 2012, og hvor mye lavere snittet er i år, noe som er et dårlig utgangspunkt hvis den neste bevegelse skal følge samme mønster som i fjor…

OPPDATERING KL 14.45: Markedet har falt under minusstreken, og med oljeprisen på laveste punktet for dagen kan dette slippe videre. Det er ikke mange lyspunkter, utenom Yara, på børsen og nå bør vi få en utløsende faktor i den ene eller andre retningen. Worst case scenario er selvfølgelig det som utspinner seg nå; sakte seigpining lavere.

Spanske renter stiger nærmere 7 % igjen. Grafen under viser de tre siste handelsdagene for 10 årig spansk obligasjonsrente.

OPPDATERING kl 16.36: En fin gjennomgang fra E24 på Herman Rompoy sitt forslag til Europeisk integrasjon. Mindre land vil miste kontrollen over eget budsjett til fordel for flertallet som påtar seg de langsiktige økonomiske forpliktelsene. Når jeg leser de konkrete forslagene skjønner jeg hvis Sverige, Finland, Estland og andre sterke nasjoner kanskje ønsker å forlate unionen. Hvorfor skal de gi opp kontroll over egne budsjetter, og ta ansvar for “forbrukslånene” i sør-europa? Her kan det komme nye folkeavstemninger.

Tid til overs? Bla igjennom denne presentasjonen fra Morgan Stanley på 11 sider, og det eneste du trenger å gjøre er å lese overskriften f.eks. Europa – Equities og deretter bull og bear caset. Da går det fort, og du får med deg de viktigste faktorene for hva som kan sende de enkelte markedene opp eller ned i år. Informativ!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer