Kjøpte aksjer for 1,2 milliarder!

Det ble ikke noe januarrally på Oslo Børs, men optimismen råder blant private aksjeinvestorer i  inngangen til det nye børsåret. I sum nettokjøpte privatpersoner aksjer for 1,2 milliarder kroner i januar. De private aksjeinvestorene hadde en fot på bremsepedalen i store deler av fjoråret. Vi så tegn til stigende risikovilje, og ønske om økt eksponering mot aksjer allerede i oktober og november, men dette fikk en tilsynelatende bråstopp i desember. Bråstoppen viste seg bare å være en fot i bakken, og de private ga i januar full gass i aksjemarkedet igjen. Nordnet har fulgt de privates nettokjøp- og salg siden januar 2009, og dette er det største nettokjøpet av aksjer i en enkeltmåned. Og det er de store børslokomotivene privatpersoner har kjøpt mest i januar. Private investorer nettokjøpte Statoilaksjer for 263 millioner og dette løfter oljegiganten til topps på kjøpslisten. Blant de mest solgte aksjene i januar var det en miks av bransjer og typer selskaper, men aller mest solgt var solenergiselskapet REC med et nettosalg på 91 millioner kroner.

De 10 mest kjøpte aksjene i januar:

 1. Statoil
 2. Orkla
 3. Yara
 4. Norsk Hydro
 5. PGS
 6. Telenor
 7. Xact Derivat Bull
 8. Subsea 7
 9. Seawell
 10. RCL
De 10 mest solgte aksjene i januar:

 1. REC
 2. Storebrand
 3. Gjensidige
 4. Acergy
 5. Norske Skog
 6. Cermaq
 7. Questerre
 8. Norwegian Air Shuttle
 9. Marine Harvest
 10. Norwegian Property

Å kjøpe Statoil har hittil i februar vært en særdeles god investering. Aksjekursen gikk som ei kule igår. Å selge REC derimot, ser med dagens positive resultatvarsel ut til å kunne ergre private investorer noe mer. Aksjen er hittil i dag opp over 11 %. Uansett, private aksjeinvestorer har over en lengre periode trykket REC-aksjen til sitt bryst, og jeg er nok sikker på at det er flere private som i dag gleder seg over oppturen enn det er som ergrer seg over salget i januar.

mvh//Anders

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer