Kina reduserer gjeldsrisikoen i økonomien

Oljeprisen ligger tre dollar høyere i dag enn på torsdag forrige uke, allikevel trekker de store oljeaksjene Oslo Børs ned. Det er flere kommentarer ute i dag, på at Statoil har hengt etter de europeiske motpartene de siste ukene. Prisetterslepet er på 5-10%, noe som gjør at analytikerne mener aksjen er et kortsiktig kjøp. Resten av Europa handler opp, og nå ble oppkjøpe av Altera annonsert, noe som kan løfte indeksene på Wall Street i ettermiddag. Dealen er på $17 milliarder. 

NEL stiger 44% etter at Øystein Stray Spetalen hadde leverte en god pitch i finansavisen på lørdag. Det er ikke ofte han uttaler seg om enkeltinvesteringer på denne måten. Jeg skal ikke spekulere i formålet med avisartikkelen, men jeg registrerer at selskapet nå skal hente penger for å finansiere oppkjøpet av H2 Logic AS.

Agasti beveger seg opp til årsbeste igjen. Vi husker at aksjen steg fra 1 krone til 1.45 krone rett etter kvartalstallene ble offentligjort. I etterkant har den handlet i rangen 1.20-1.35 kroner. Nå stiger den over 1.40 igjen, og mitt tips er at den kommer til å stige frem til Q2 tallene. Viser det seg at selskapet tjener nye 20 mill++ vil ikke marketcapen være 350-400 millioner særlig lenge. Sammenlignet med andre finanselskaper, kan den doble seg og allikevel ha en attraktiv PE ratio.

Mange fokuserer på det store gjeldsnivået i Kina og “shadow banking”. De frykter at landet må gå gjennom en de-leveraging, som vil hemme veksten. Der er det verdt å nevne at de aktivt går inn for å vri finansiering fra banklån til egenkapitalmarkedet. Det er mye tryggere å hente ny kapital i aksjemarkedet enn å pådra seg gjeld. Hittil i år har Shanghaibørsen notert 120 nye selskaper, like mange som de noterte i hele 2014. Det er et godt tegn!

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer