Gå til hovedinnhold

Kan man investere i FNs bærekraftsmål om å «bevare og bruke havet …»?

DNB Future Waves vil ha et hovefokus på hav og vann. 40 prosent av fondets eksponering skal ha fokuset på hav og vann. 30 prosent grønn økonomi, slik som eksempelvis sirkulær økonomi og lavkarbon. Resten knytter seg til klima, livskvalitet og helse.- Havet tilsvarer den syvende største økonomien i verden og anslås å vokse dobbelt så raskt som resten av økonomien frem til 2030

FNs 17 bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Målene skal fungere som en felles global retning for land, næringsliv og sivilsamfunn. Vil du vite mer om FN`s bærekraftsmål?Se her.

Kan man investere i børsnoterte selskaper som bidrar til å flytte oss nærmere en slik verden?

DNB Future Waves er et nytt fond som skal gjøre det. Fondet forvaltes av Isabelle Juillard Thompsen og Audun Wickstrand Iversen.

Av FNs 17 bærekraftsmålene er ikke alle like investerbare, men elleve av dem er det vi kaller direkte investerbare. Ett slik mål er nummer 14: ««Bevare og bruke havet og de marine ressursene på en måte som fremmer bærekraftig utvikling».

DNB Future Waves vil ha et hovefokus på hav og vann. 40 prosent av fondets eksponering skal ha fokuset på hav og vann. 30 prosent grønn økonomi, slik som eksempelvis sirkulær økonomi og lavkarbon. Resten knytter seg til klima, livskvalitet og helse.

Havet tilsvarer den syvende største økonomien i verden og anslås å vokse dobbelt så raskt som resten av økonomien frem til 2030, men vi må forvalte hav og vannressurser på en bærekraftig måte. Selskapene, eksempelvis innen skipsfart og akvakultur, som klarer å tilpasse seg og drive på en bærekraftig måte vil være framtidens vinnere.

DNB Future Waves er nå tilgjengelig hos Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.08.2021 21:04

Haha! Nestle!

Gjest
Gjest
09.07.2021 10:36

Fondet inneholder miljøkriminelle selskaper som f.eks Nestle og Mowi. Enda et eksempel på grønnvasking, ikke mye bærekraft her.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
13.07.2021 15:58

Nestle! Selskapet som ville privatisere vann! Scam fra DNB!