Gå til hovedinnhold

Jeg er Nordnets nye investeringsøkonom

Jeg heter Mads Johannesen, og er den nye investeringsøkonomen hos Nordnet i Norge.

Hei alle investorer og sparere!

Jeg er 28 år, og har jobbet som management consultant for en rekke børsnoterte selskaper i inn- og utland i overkant av fire år og har i tillegg til dette over 14 år bak meg som investor med egne midler, blant annet på Shareville. Kombinasjonen av å ha jobbet operasjonelt for en rekke børsnoterte selskaper, investert mine egne penger og drevet min egen bloggplattform med aksjenyheter (Mippbloggen.no), har gitt meg unik innsikt i hvordan selskaper skaper verdier over tid og hvordan dette reflekteres i aksjemarkedet.

Jeg ble myndig samme år som vi hadde vår mest dramatiske finansielle krise, i 2007/2008. Med en kombinasjon av ungdommelig overmot og overdreven tro på egne ferdigheter hev jeg meg ut i dette markedet. Jeg shortet OBX-aksjer og klarte i løpet av kort tid å doble mine innsatte sparepenger på krakket. I en periode der mange milliarder og store finanshus gikk under, hadde jeg en «flying start» på min investeringsreise.

På tross av min relativt unge alder har jeg flere arbeidsforhold bak meg. Av alle jobbene jeg har hatt i min yrkesaktive karriere ser jeg på rollen som investeringsøkonom i Nordnet som den absolutte drømmejobben for en PR-glad aksjenerd som meg!

Som investeringsøkonom hos Nordnet skal jeg dele mine erfaringer med deg og Nordnets kunder, og har ambisjoner om å ta rollen som investorens «vaktbikkje», sammen med min kollega, spareøkonom Bjørn Erik Sættem – som passer på fonds- og pensjonssparerne.

Jeg har laget tre sentrale prinsipper for å gi denne oppgaven mest mulig verdi for deg som kunde. Det første er å være der for Nordnets kunder som talsperson i markedet. I mitt hode betyr det å hele tiden følge med i markedet og kommentere hendelser, situasjoner og «events» som har betydning for deg og din portefølje. Det andre er å lytte til deg som kunde. Du som investor, og hva som opptar deg skal styre min arbeidshverdag. Det tredje er å gjøre finans forståelig og enkelt for folk flest. Finansmarkedet er ansett av mange for å være komplekst og forbeholdt profesjonelle investorer. Jeg har et helt annet syn på dette, og mener at med riktig informasjon og kyndig veiledning kan man komme langt og skape betydelige verdier, selv om man ikke er økonomiutdannet.

Å være en privat investor i aksjemarkedet kan i mange tilfeller ses på som et livsvarig læringsløp. Reiseplanen din blir som oftest litt annerledes enn hva du i utgangpunktet hadde sett for deg, basert på de valgene du tar og markedets bevegelser.

Det er grovt sett to ting som skiller en privat investor i fra de store og proffe aktørene. Det ene er størrelsen på kapitalen og muligheten til å påvirke kurser i positiv eller negativ forstand. Det andre er informasjon. Har man tilgang på oppdatert informasjon har man en edge til resten av markedet. Men, hvordan skal du som privat investor tilegne deg ny informasjon og inspirasjon til investerings-ideer? Dette er et spørsmål som er vanskelig å gi et godt svar til alle og enhver, da informasjon om spesifikke selskaper/aksjer/bransjer er ofte en jobb en selv må bruke tid på å tolke, forstå og omsette til kunnskap. Dette er det jeg håper å kunne bidra til for deg som investor.

Jeg skal være synlig her på bloggen, lage ukentlige oppdateringer med markedspuls og til enhver tid være aktiv og kommunisere med dere gjennom Twitter. Jeg vil være tydelig når jeg ser ting i markedet som jeg mener er kursdrivende.

Vi i Nordnet favner om en stor kundebase, med ulik alder, risikoprofil og kompetansenivå. Mitt mål er å være en ressurs for deg og dine mål i markedet, enten det er å være en langsiktig sparer, investor eller aktiv trader.

Min ambisjon som investeringsøkonom er å kunne gjøre deg til en litt klokere investor og bidra til at du gjør de riktige valgene tilpasset ditt tidsperspektiv og risiko.

En av de største utfordringene i aksjemarkedet er å følge med på utviklingen av både makro- og mikrohendelser, samt det å forstå hva du investerer i, og den risikoen du eksponerer deg mot. Jeg vil i min rolle som investeringsøkonom være delaktig til å hele tiden opplyse, informere og hjelpe deg til å ta best mulig valg, slik at du over tid vil kunne bli en bedre sparer.

Slik kan du følge meg:

Her på Nordnetbloggen og på Twitter. Videoblogg vil publiseres både på bloggen og på Facebooksiden vår, der vil jeg vil oppsummere siste ukes viktigste hendelser i aksjemarkedet.

Jeg vil også dele min portefølje på Shareville og grunngi hvorfor jeg kjøper eller selger et selskap eller fond. Podcasten vår, #pengepodden, hver torsdag sammen med Anders Skar blir et skikkelig høydepunkt for meg og jeg gleder meg til å kunne snakke til alle våre sparere og nye potensielle kunder.

Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på denne spennende oppgaven og til å bli kjent med deg og Nordnets mange trofaste kunder.

/Mads Johannesen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
7 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
31.08.2018 10:36

Grattis! Dette høres veldig lovende ut 🙂 Lykke til!!

Gjest
Gjest
29.08.2018 14:23

Gratulerer, og lykke til!

Gjest
Gjest
29.08.2018 13:55

Gratulerer. Tips: Twitter-linken i innlegget her er feil

Gjest
Gjest
29.08.2018 10:45

Gratulerer, Mads!

Gjest
Gjest
29.08.2018 10:20

Lykke til Mads!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
29.08.2018 11:12

Tusen takk Tommy!:)

Gjest
Gjest
29.08.2018 10:20

Gratulerer så mye, Mads.