Gå til hovedinnhold

Januar og optimisme

Januar og optimisme

 

2013 åpnet godt for det fleste indeksene i USA og Europa, med 5-års toppnoteringer på S&P 500, Dow Jones og FTSE 100. Oppgangen kan krediteres den velkjente januareffekten, kombinert med positive makrotall og godkjente Q4-resultater. Utviklingen hos våre storebrødre speiler seg også i vår egen OSEBX, som nå kun er knappe 30 poeng fra den magiske grensen på 500.

 

Februar har så langt innfridd forventningene med å ligge relativt flatt rundt de etablerte januarnivåene. Optimismen er fortsatt stor. Interessen for sparing i aksjefond er stigende, og amerikanske eksperter forventer at pengene vil fortsette å rulle inn i de kommende månedene. American Association of Individual Investors fastsetter at forventning om at aksjekursene vil stige i løpet av de neste seks månedene er over sitt historiske gjennomsnitt, noe som har vært tilfelle i nesten tre måneder nå.

 

Tro på markedet og investeringsvilje er i utgangspunktet svært positivt for aksjemarkedet. Men som porteføljeforvaltere må vi være på vakt. For samtidig som at pengene strømmer inn i aksjefond, snakker flere og flere spaltister i nettaviser verden over om korreksjonen som må komme i nær fremtid. Denne ventede korreksjonen, kombinert med mengder av private sparere som har kjøpt seg inn på 5-års toppnoteringer kan bli ubehagelig.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer