Gå til hovedinnhold

Jan Petter Sissener om Canopus, Tesla, Norwegian og Europris

Fondsforvalter og finansnestor, Jan Petter Sissener, gjestet scenen på Nordnets Investorkveld i Oslo den 28. oktober 2019. Her får du høre Sisseners aksjetips samt mer om hvorfor han mener MDG delvis har skylden for den svake kronekursen.  

Sissener forteller innledningsvis om fondet han forvalter, Sissener Canopus. Han forteller at Canopusfondet har større fleksibilitet enn de fleste andre fond, siden dette fondet kan shorte aksjer, gå i rentepapirer og lignende. Dette kalles hedgefond eller long/short-fond. Mer om fondet her.

Sissener om markedet (4:20)

Det er alltid noe å bekymre seg for i aksjemarkedet. Den største trusselen nå heter Elizabeth Warren, demokratenes fremste presidentkandidat, mener Sissener.

Det nytter ikke å ha negative renter i lang tid. Vi er derfor sikre på at aksjer vil gi god avkastning på lang sikt, sier Sissener videre.

Han oppfordrer alle unge til å spare til egen pensjon, siden Statens pensjonsfond utland vil bli brukt på alle andre gode formål.

MDG har skylden for den svake kronekursen (9:54)

Valutamarkedet forteller oss at markedet har mistet tilliten til Norge, og viser til den svake kronekursen. Hvorfor det? Folk er vettaskremt for Miljøpartiet de Grønne, som ønsker å stenge ned oljeproduksjonen. Hva er Norge uten oljen, spør Sissener retorisk.

Aksjetips: Europris og Storebrand (11:15)

Sissener er positivt til Europris-aksjen. Selskapet vokser og er lite utsatt for konkurranse fra netthandelen.

Storebrand er en gjenganger blant Sisseners aksjefavoritter. Han mener Storebrand er attraktivt priset og vil utbetale store utbytter fremover.

Spørsmål fra kundene (15:22)

17:00 Sissener svarer på et spørsmål om Norwegian

20:15: Sissener svarer på om han fremdeles er pessimistisk til Tesla-aksjen

22:10 Sissener svarer på investorer bør holde seg unna oljeaksjer på Oslo Børs

24:10 Sissener svarer på om Selvaag-aksjen fremdeles er penger på gaten?

24:40: Sissner lurer på hvorfor folk vil bo i Oslo med det byrådet vi har i dag

Du får også høre mer om fondets investeringsstrategi, og hvilke posisjoner de har stor tro på i tiden som kommer. Sissener kommer blant annet inn på selskaper som Europris, Storebrand, Norwegian og Tesla.

Hør også denne populære #pengepodden-episoden med Jan Petter Sissener fra tidligere i år: Sisseners vinneraksjer 2019

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer