IPO i GomSpace via Nordnet Sverige. Fristen for å bli med er i kveld klokken 23.59

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

GomSpace gjør en IPO via Nordnet som stenger i dag

GomSpace er et selskap jeg kan lite eller ingenting om. Jeg kan ikke mye om industrien, og det er vanskelig å vurdere om det er smart å være med på IPOen siden det ikke er noen opplagte børsnoterte selskaper å sammenligne GomSpace med.

Jeg er så heldig at jeg har en fri rolle, slik at jeg kan si hva jeg mener, men som du kanskje vet så kommer jeg ikke med noen anbefalinger på hva du skal gjøre. Muligheten til å si hva jeg menere er en grunnpilar i jobben min, slik at du som investor skal vita at jeg er her for deg og ditt beste.

For- og ulemper med GomSpace

Fordeler:

  • GomSpace er en “First Mover” i en potensielt spennende industri – de er første børsnoterte selskap innen nanosatelitter.
  • Ledelsen selger ikke egne aksjer, og har binding på 24 måneder. Det er positivt, ettersom det sier meg at de er langsiktige, og ikke børsnoterer seg for å ta en kjapp gevinst.
  • Dersom de får inn penger nå, så har de penger til drift i potensielt flere år. Da har de tid til å bygge dette opp.
  • De vokser bra, og har god fart i Q1. Veksten er nesten 20 %.

Ulemper:

  • Eierne har ikke investert mer enn 14,5 mill i egenkapital slik jeg ser det. De gjorde en emisjon i fjor mot de eksisterende som var “langt” lavere enn dagens kurs. Jeg ringte de som ga oppdraget til Nordnet og han “visste” ikke hvilken kurs det ble gjort på. Han sa bare at det ble gjort lavt.
  • Det at selskapet blir priset til 175 millioner syntes jeg er friskt, de er snart tomme for cash, brenner 20-25 millioner i året, og er helt avhengig av emisjoner. Da syntes jeg det prises litt høyt.
  • Selskapet legger ikke ved noen forventet salg inneværende år. Alltid greit å få se noen budsjetter.
  • Det er umulig å vite om dette blir en industri som har en fremtid, samtidig som det er vanskelig å vite noe om prisingen ettersom de er første børsnoterte selskapet innen nanosatelitter.

Les prospektet og les deg opp en egen mening om dette er noe du vil være med på. Se prospektet her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer