Investtech WebTV uke 47 2019

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 47, 2019. $OSEBX #VEI #SMB

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Veidekke, som gikk inn i modellporteføljen, og statistisk utvikling for små og mellomstore selskaper på slutten av året.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 18. november

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0.5% fredag og endte på 904 poeng. Indeksen ligger fremdeles over den tidligere motstanden ved 892 poeng og videre oppgang indikeres.

Det ligger motstand ved all-time high på 946 poeng. Indeksen har støtte rundt 892 poeng, samt i området 864 til 852 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 51, den langsiktige på 63. Dette indikerer at det på kort sikt er like mange pessimister som optimister, mens det er en overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på børsen.

Det er meldt 94 signifikante handler fra innsiderne i de børsnotere selskapene siste måned. Av disse var 81 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 86 prosent. På årsbasis er hele 89 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

November har i gennomsnitt hatt en oppgang på 0,2 prosent de siste ti årene, mens desember og januar i gjennomsnitt har vært opp 1,8 og 0,2 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Tiden rundt årsskiftet har historisk vært en god tid å eie risikable aksjer, slik som aksjer med store daglige svingninger (høy volatilitet) eller lav omsetning (lav likviditet). Indeksen for små og mellomstore selskaper,SMA-indeksen, har de siste ti årene i gjennomsnitt falt 0,4 prosent i november, fulgt av oppgang på 3,2 og 1,2 prosent i desember og januar.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Veidekke

Veidekke ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 93.60 kroner. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer