Investtech WebTV uke 43 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 43, 2020. $OSEBX #ARCUS

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Arcus, som er blant ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 19. oktober

Hovedindeksen utviklet seg positivt fredag, og steg 1.1 prosent til en sluttnotering på 873 poeng. For uken som helhet viste indeksen bare en svak en endring på -0.4 prosent.

Indeksen viser en stigende trendkanal. I kursdiagrammet er det motstand ved 876-878 poeng, der børsen har vendt ned ved tre tidligere tilfeller. Samtidig er det kortsiktig støtte ved 835-843 poeng, der indeksen har bunnet ut to ganger tidligere. Brudd på et av disse nivåene vil signalisere en videre utvikling i samme retning.

Investtechs hausseindekser ligger på 60-61 poeng etter en oppgang de siste to-tre ukene. Dette indikerer at det er en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Det er sist måned meldt 57 kjøp og 5 salg fra innsidere i selskapene notert på Oslo Børs. Kjøpsandelen var dermed 92 prosent. Innsiderne gir med det et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige. Handelsaktiviteten er lav i forbindelse med resultatsesongen, da mange innsidere nå kan være avskåret fra å kunne handle aksjer i eget selskap.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har steget 2.2 prosent i oktober, falt 0.3 prosent i november, og steget 1.5 prosent i desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Arcus

Arcus viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 43.00 kroner og videre oppgang er dermed signalisert.Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene.RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaime

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer