Investtech WebTV uke 40 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 40, 2020. $OSEBX #GJF

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Gjensidige Forsikring, som gikk inn i den norske modellporteføljen. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 28. september

Det var en flat utvikling i markedet på fredag og Hovedindeksen sluttet på 838 poeng, ned 0.1 prosent. For uken som helhet viste indeksen en nedgang på 3.2 prosent.

Den stigende trenden og støtten ved 856 poeng er brutt. Det signaliseres nå en mer sidelengs utvikling mellom støtte ved 820 poeng og motstand ved 878 poeng.

Investtechs langsiktige hausseindeks ligger på 60 poeng. Dette indikerer at det fortsatt er en klar overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på børsen. Den kortsiktige hausseindeksen har falt til 46 poeng og indikerer at det nå er tilnærmet like mange optimister som pessimister blant de kortsiktige investorene.

Det er sist måned meldt 82 kjøp og 20 salg fra innsidere i selskapene notert på Oslo Børs. Kjøpsandelen var dermed 80 prosent. Innsiderne gir med det et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen. Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har steget 2.2 prosent i oktober, falt 0.3 prosent i november, og steget 1.5 prosent i desember.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Ukens aksje: Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 174 kroner. Objektivet ved 186 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 179 kroner. Positiv volumbalanse, med høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer