Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 38 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 38, 2020. $OSEBX #AXA

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Axactor, som ligger blant ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Til slutt får du de siste forskningsresultater på brudd på horisontale trender.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Ny Investtech-forskning: Sterk meravkastning etter brudd opp fra horisontal trend

Brudd opp på en horisontal trend signaliserer et positivt skift i investorpsykologien og er et kjøpssignal. Ny forskning fra Investtech viser at aksjer som har brutt opp fra horisontale trender på mellomlang sikt, i gjennomsnitt har steget 7,8 prosent i løpet av de neste tre månedene. I forhold til referanseindeksene i samme periode, gikk aksjer med brudd opp 4,4 prosentpoeng bedre. Les mer her!

Morgenrapport 14. september

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 857 poeng, noe som er en oppgang på 0.4 prosent. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.4 prosent.

Den stigende trenden er brutt, men kursen er tilbake over 856 poeng. Isolert sett indikerer trendbruddet en svakere stigningstakt eller en mer sidelengs utvikling, og det ligger nå støtte ved 856 poeng.

Investtechs langsiktige hausseindeks ligger på 63 poeng. Dette indikerer at det er en klar overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på børsen. Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 51 poeng og indikerer at det nå er tilnærmet like mange optimister som pessimister blant de kortsiktige investorene.

Det er sist måned meldt 88 kjøp og 24 salg fra innsidere i selskapene notert på Oslo Børs. Kjøpsandelen var dermed 79 prosent. Innsiderne gir med det et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen. 

Konklusjon: Oslo Børs anses nå svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Ukens aksje: Axactor

Axactor ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen nærmer seg motstanden ved cirka 8.60 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. Et brudd opp gjennom 8.60 kroner vil imidlertid være et kjøpssignal. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer