Investtech WebTV uke 35 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 35, 2020. $OSEBX #KID

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Kid, som ligger i modellporteføljen. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 24. august

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 861 poeng, noe som er en nedgang på 0.15 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 1.3 prosent.

Indeksen viser en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har brutt motstanden ved 856 poeng. Videre oppgang signaliseres. Neste motstandsnivå ligger ved 893 poeng, mens det nå er støtte ved 856 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks for Oslo Børs har steget til 69 poeng, mens den langsiktige ligger på 68 poeng. Hausseindeksene indikerer dermed at det er omtrent dobbelt så mange optimister som pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen.

Det har vært få innsidehandler den siste måneden, bare 44 kjøp og 10 salg. Sommerferien er nå over for de fleste, og brorparten av selskapene har rapportert Q2-tall. Vi forventer at handelsaktiviteten tar seg opp de kommende månedene. Kjøpsandelen siste måned var 81 prosent. Innsiderne gir dermed et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, men kjøpsandelen er noe lavere nå enn tidligere i år.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen.Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 1.2 prosent i august, fulgt av en positiv høst og avslutning på året.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Kid

Kid har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt og reagert kraftig ned. Det er foreløpig vanskelig å si noe om den framtidige trendretningen.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 79.00 kroner og videre oppgang er dermed signalisert.Volumet har tidligere vært lavt rundt kurstopper og høyt rundt kursbunner. Dette svekker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer