Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 26 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 26, 2020. $OSEBX #RISK

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og aksjer med høy risiko som man bør holde seg unna. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Lunsjwebinar 23. juni: Introduksjon til teknisk analyse

Webinaret er et grunnleggende introduksjonskurs i teknisk analyse. Det vil under økten være mulighet for å stille spørsmål i chat-funksjonen. Webinaret holdes tirsdag 23. juni kl. 12.

Meld deg på her >>

Morgenrapport 22. juni

Hovedindeksen endte på 815 poeng, noe som er en oppgang på 0.2 prosent. For uken som helhet viste indeksen en nedgang på 0.6 prosent.

Indeksen har etablert en stigende trend på kort/mellomlang sikt, og også det langsiktige trendbildet er positivt. Det ligger dog motstandsnivåer ved 820, 856 og 893 poeng. Det er kortsiktig støtte ved 800 og rundt 750 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen på Oslo Børs har falt tilbake til 72 poeng, etter at den for to uker siden var oppe på 83 poeng, det høyeste siden januar 2007. Optimismen har dermed blitt mer edruelig, samtidig som det indikeres å være en stor overvekt av optimister blant de kortsiktige investorene. Investtechs hausseindekse for de langsiktige investorene er rundt 50 poeng og stigende.

Les forrige ukes artikkel med analyse og statistikk for hausseindeksen her.

De meldepliktige innsiderne på Oslo Børs, direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene, gjorde 78 kjøp og 29 salg siste måned. Aktiviteten var litt høyere enn normalt og kjøpsandelen var 73 prosent. Innsiderne gir dermed et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, selv om kjøpsandelen er lavere enn den har vært de siste månedene.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen, tross at man stadig hører Sell in May and go away. Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 1,1 prosent i juni og steget 2,7 prosent i juli, så ned 1,2 prosent i august, fulgt av en positiv høst og avslutning på året.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt. Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer