Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 25 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 25, 2020. $OSEBX #KID

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs med fokus på Hausseindeksen, som indikerer at optimismen nå er høy. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. I tillegg er vi innom KID, som gikk inn i modellporteføljen på fredag.

Arkiv WebTV >>

Webinar 16. juni: Investeringer og trading

Forstå psykologien i markedet! Teknisk analyse har utviklet seg til en praktisk og effektiv form for aksjeanalyse som alle investorer kan ha nytte av. Benytt denne unike anledningen til å fordype deg i teknisk analyse sammen med ekspertene på området. Webinaret holdes tirsdag 16. juni kl. 19.

Meld deg på her >>

Webinar 19. juni: Ukens aksjetips

Blir med på siste sending før sommeren av Ukens aksjetips Norge med forskningssjef Geir Linløkken. Webinaret holdes fredag 19. juni kl. 08.30.

Meld deg på her>>

Morgenrapport 15. juni

Hovedindeksen endte fredag på 820 poeng etter en oppgang på 0.8 prosent. Uken som helhet ga en nedgang på 3.5 prosent.

Det kortsiktige trendbildet i Hovedindeksen er positivt. På mellomlang sikt har indeksen reagert ned etter en test av motstanden ved 856 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, var tidligere i uken på 83 poeng, det høyeste siden januar 2007. Hausseindeksen indikerte med det en svært høy grad av optimisme hos de kortsiktige investorene, kanskje større enn det var grunnlag for. Torsdagens fall, både i Hovedindeksen og i hausseindeksen, understreker risikoen på børsen. En del kortsiktige og mellomlangsiktige investorer har nå blitt mindre positive, og det er fare for at flere følger etter.

Les forrige ukes artikkel med analyse og statistikk for hausseindeksen her.

Etter rekordhøy handel da koronafrykten var på sitt sterkeste, og laber aktivitet i forkant av førstekvartalspresentasjonene, har aktiviteten hos de meldepliktige innsiderne på Oslo Børs igjen blitt ganske høy. Direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene gjorde 81 kjøp og 32 salg siste måned, noe som gir en kjøpsandel på 72 prosent. Innsiderne gir dermed et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, selv om kjøpsandelen er lavere enn den har vært de siste månedene.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen, tross at man stadig hører Sell in May and go away. Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 1,1 prosent i juni og steget 2,7 prosent i juli, så ned 1,2 prosent i august, fulgt av en positiv høst og avslutning på året.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt negativ på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt. Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: KID

Kid har mer enn doblet seg siden bunnen i mars, og aksjen ligger i en fin stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det er ingen motstand i kursdiagrammet, momentumet er sterkt, og en videre oppgang indikeres. Det er kortsiktig motstand ved 72 kroner, etter at aksjen har testet dette nivået to ganger de siste ukene. Statistisk er det faktisk svakt positivt, og brudd over 72 kroner vil utløse et nytt kjøpssignal. Kid er er maksimalt positiv på innsidehandler etter kjøp fra blant andre CEO og CFO den siste måneden.

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer