Investtech WebTV uke 22 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Lunsjwebinar 26. mai

Investtech har gleden av å invitere til lunsjwebinar i teknisk aksjeanalyse tirsdag 26. mai kl. 12. Lunsjwebinaret gir en gjennomgang av praktisk bruk av Investtechs analysetjeneste. 

Meld deg på her >>

WebTV uke 22, 2020. $OSEBX #BWLPG

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi ser også på BW LPG, som ligger i den norske modellporteføljen.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 25. mai

Hovedindeksen på Oslo Børs falt tilbake 1.6 prosent fredag og endte på 777 poeng. Indeksen har brutt ned gjennom flere støttenivåer på mellomlang og lang sikt, mens trendbildet er positivt på kort sikt. Det er langsiktig støtte ved 630-636 poeng, mens det er motstand ved cirka 820 og 856 poeng.

Hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, ligger på 61 poeng etter å ha svingt kraftig de siste ukene. Stemningen hos investorene på børsen har bedret seg kraftig de siste to månedene, og et flertall av de kortsiktige investorene er optimister. De store svingningene vitner om fortsatt høy grad av usikkerhet, og den langsiktige hausseindeksen ligger på lave 25 poeng.

Etter rekordhøy handel da koronafrykten var på sitt sterkeste, og laber aktivitet i forkant av førstekvartalspresentasjonene, har aktiviteten hos de meldepliktige innsiderne på Oslo Børs igjen blitt mer normal. Siste måned gjorde direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene 75 kjøp og 27 salg, noe som gir en kjøpsandel på 74 prosent. Innsiderne gir dermed et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige, selv om kjøpsandelen er lavere enn den har vært de siste månedene.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt.

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi fortsatt at det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra situasjoner der markedet tidligere har falt kraftig, anses oppsiden i forhold til risiko god. Det anses som høy risiko å stå ute av markedet. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: BW LPG

BW LPG falt 65 prosent fra toppen i januar til bunnen i mars. Innsideren BW Group Ltd kjøpte seg samtidig opp for rundt 90 millioner kroner, og indikerte med det en sterk tro på at kursen skulle opp. Kursen har nå steget litt, og det er etablert en stigende trendkanal på kort sikt. Det indikerer at optimismen i markedet har økt og indikerer en videre oppgang. En meget positiv volumutvikling styrker aksjen, og kan være et tidlig tegn på vending opp også på lengre sikt, selv om bildet her er mer usikkert. Investtechs kursgrafer viser noe motstand ved 37 kroner, deretter lite ny motstand før 69 kroner. Oppsiden i aksjen anses dermed svært god. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved 30 og 27 kroner. Merk at aksjen historisk har svingt med 30 prosent på månedsbasis. Den gode oppsiden er dermed kombinert med høy risko.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer