Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 15 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 15, 2020. $OSEBX #NRC #AKA

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på NRC Group og Akastor fra fredagens morgenrapport.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 6. april

Hovedindeksen sluttet nesten uendret fredag på 712 poeng, mens uken som helhet ga en oppgang på hele 6.8 prosent. På kort sikt er det nå etablert en stigende trend. Indeksen er fremdeles teknisk svak på mellomlang sikt med flere brutte støttenivåer, og volumet var høyere under nedgangen enn det har vært under oppgangen den siste uken. Det er langsiktig støtte ved 630 poeng.

Innsiderne er svært aktive og gjør nesten utelukkende kjøp. Aldri før, siden Investtech startet med registrering av innsidehandler i 1999, har innsiderne gjort flere handler på én måned enn de har gjort nå. Siste måned har direktører og styremedlemmer i de børsnoterte gjort selskapene 244 kjøp, mer enn tre ganger så mye som vanlig. Samtidig er det nesten ingen som selger. Mange av menneskene som kjenner selskapene aller best, har altså brukt børsfallet til å kjøpe seg opp. Innsiderne gir dermed et klart signal om at mange av selskapene på Oslo Børs nå er fundamentalt billige. 

Under nedgangen i mars viste investorene klare panikktendenser, og det syntes som om de ville ut av markedet for enhver pris og solgte omtrent alle aksjer ukritisk. Kanskje var det også innslag av tvangssalg av belånte aksjer i noen selskaper. Investtechs hausseindeks, som er et mål for optimismen hos investorene, falt fra 56 til 6 poeng i løpet av tre uker. Det var nesten slik at siste optimist hadde blitt pessimist. Hausseindeksen har nå steget til 22 poeng, etter en dobling siste fem børsdager. Isolert sett anbefales det å kjøpe når hausseindeksen har bunnet ut og gått over 10 poeng igjen.

Hovedindeksen var på det meste ned 33 prosent fra toppen. Når børsen har falt så mye tidligere, har den ofte vært nær en langsiktig bunn, se vår oppsummering her.

Det er stor usikkerhet globalt. De tekniske analysene på kort og mellomlang sikt er fortsatt svake. Vi står foran påsken, der børsen har stengt flere dager. Dette øker risikoen ved at man ikke får handlet på globale nyheter. Vi forventer store svingninger på børsen på kort sikt. Det vil gi muligheter for gode kjøp og gode salg, men også for dårlige kjøp og dårlige salg.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt.

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi nå det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra lignende situasjoner anses oppsiden i forhold til risiko god. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksjer: NRC Group og Akastor

NRC Group (Kurs 2. apr 2020: 29.60)

NRC Group falt fra 50 til 20 kroner i løpet av en måneds tid fra midten av februar. Samtidig med det sterke fallet kjøpte tre innsidere seg opp i selskapet. De signaliserte med det at kursen hadde falt for mye, og at selskapet var mer værd enn det markedet mente.De siste par ukene har kursen fått en bra rekyl opp, med nesten 50 prosent. Et motstandsnivå er brutt og et kortsiktig kjøpssignal utløst. Kjøpssignalet styrkes av høyt volum på oppgangen og en videre positiv utvikling indikeres de kommende ukene. Trendmessig er aksjen fortsatt svak på lang sikt.

Akastor (Kurs 2. apr 2020: 4.00)

Akastor har mer enn halvert seg i løpet av mars. Negative investorer presset kursen ned på svært høyt volum gjennom noen forferdelige dager. Fallet kan også dels skyldes tvlagssalg av belånte aksjer og automatiske stopp loss. Samlet indikeres at aksjen hadde en sell-off i dagene fram mot 19. mars. Neste handelsdag meldte CEO Karl Erik Kjelstad at han hadde kjøpt seg opp for 409.000 kroner. Han signaliserer med det sterk tro på Akastor og at markedet hadde straffet aksjen for mye. Kursen har nå gått ganske sidelengs noen uker, og indikerer fortsatt høy grad av usikkerhet. Volumutviklingen er imidlertid nå positiv på kort sikt, og aksjen har så vidt brutt opp gjennom taket i den fallende trendkanalen på kort sikt. Skulle vi få en reaksjon opp er oppside i aksjen god. Det er ingen motstand i kursdiagrammene før kursen har mer enn doblet seg. Ved reaksjon tilbake har Akastor kortsiktig støtte ved 3.65 kroner. Vær oppmerksom på høy risiko.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer