Ekspertenes syn på investeringsåret 2019

Her har vi samlet ekspertenes syn på hvordan det skal gå med investeringsåret 2019. Du får oversikt over blogginnlegg, videoer og episoder av #pengepodden om emnet.

Dette mener Investeringsøkonom Mads om investeringsåret 2019

“Jeg tror markedet vil fortsette å være volatilt utover i det kommende året. I Oslo Børs sitt tilfelle, står mye og faller på oljeprisen. Finner oljeprisen en retning, enten opp eller ned, kan man i stor grad bestemme stemningen på børsen fremover. Mye av grunnen til dette er utlendingenes aktivitet. Ser man et positivt råvaremarked med stigende priser, vil store internasjonale aktører som Bank of Amerika, Goldman Sachs og JP Morgan kjøpe i stort monn til sine internasjonale kunder. Dette bidrar til økt likviditet og kursstigninger for de norske selskapene.”

Hva så med resten av verden?

“Det er absolutt naturlig å ta utgangspunkt i verdensøkonomien og prognosene for investeringsåret 2019, når man skal se fremover. Ser vi på tallene til OECD så predikerer de en vekst på 3,5 % for verden som helhet i 2019. Dette er ned 0,2 prosent fra tidligere justeringer. Ser man derimot på de 20 stormaktene, de såkalte G-20 landene, er veksten på 3,7 % i 2019. Dette er meget bra, og gir deg som investor en pekepinn på hvor vi står. Det som derimot er urovekkende, er nedjusteringene som gjøres.”

Blogginnlegg

YouTube

2019: “Veksten blir lavere, men ikke så svak som markedet frykter”. Intervju med Shakeb Syed fra DNB.

2019: Økonomisk vekst, olje og laks. Intervju med Leif Eriksrød fra Alfred Berg.

“Ekspertene om 2019”: debatt med Martin Mølsæter, Anette Hjertø og Viktor Sandland

Martin Mølsæters beste investeringstips for 2019

Hvor skal man investere pengene sine i 2019? Anette Hjertø fra DNB Asset Management svarer.

#pengepodden

#pengepodden – Sisseners vinneraksjer 2019

#pengepodden – Paul Harper om favorittsektorene for 2019

#pengepodden – Romjulsrefleksjoner & spådommer for 2019

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer