Internasjonale indekser

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Teknisk analyse – Internasjonale indekser – 17.02.2012
Av Geir Linløkken, forskningssjef i Investtech AS
.
Gjeldsuroen i Europa råder fortsatt og situasjonen i Hellas tilspisser seg. De globale børsene har likevel i stor grad valgt å overse dette til fordel for positive makro- og selskapsnyheter, og har i de fleste tilfeller steget markant siden slutten av fjoråret. Teknisk sett peker pilene fortsatt oppover for flere av de internasjonale markedene.

.Investtech gjør teknisk analyse av aksjer for deg!
Få full tilgang til Investtech sine analyser gratis i 14 dager uten forpliktelser.
Tilgangen stoppes automatisk etter prøveperioden>>

Stockholmsbørsen OMXS30


Stockholmsbørsen ga kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon i midten av januar. Indeksen ligger nå i en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt og har dessuten brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 339 poeng. En videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det nå støtte ved 339 og 320 poeng.

Dow Jones


Dow Jones Industrial Average har klatret til de høyeste nivåene siden mai 2008. De amerikanske makrotallene fortsetter jevnt over å komme inn på den positive siden, og det ventes nå en vekst i 2012 på 2,2 prosent. Til tross for en litt skuffende resultatsesong, har kursene fortsatt opp. Dow Jones Industrial Average ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 12800 poeng. En videre oppgang indikeres og det er nå støtte fra 12800 og nedover mot 12000 poeng ved reaksjoner tilbake.

Nasdaq Composite


Nasdaq har gjort det klart best av de tre store amerikanske indeksene hittil i år, opp nesten 13,6 prosent. Oppgangen har blitt godt hjulpet av et 24 prosents rally for Apple, som suser mot en markedsverdi på 500 milliarder dollar etter rekordresultatene i slutten av januar. Toppene i Nasdaq-indeksen fra høsten 2007 er forbigått og man må helt tilbake til desember 2000 for å finne sist indeksen var på dagens nivåer. Et kjøpssignal er utløst og det er svært lite motstand over dagens nivå. En videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte ved 2880 poeng.

CAC 40

Statistikk presentert av Eurostat presentert på onsdag viste at den franske veksten overrasket i fjerde kvartal, med positiv vekst på 0,2 prosent sammenlignet med kvartalet i forveien. Dette var en hel del bedre enn forventningene om -0,2 prosent og også bedre enn Tysklands -0,2 prosent.
CAC 40 i Paris er opp 7,4 prosent siden nyttår. Det er vesentlig mindre enn Frankfurts 14,5 prosent, men teknisk sett er CAC 40 nå den mest interessante av de store europeiske indeksene. Kursen har gitt kjøpssignal fra en stor dobbel-bunn-formasjon. I følge denne skal Parisbørsen stige med 16 prosent i løpet av en halvt års tid. Det er lite motstand før ved 3700 poeng.

Nikkei 225


Mandag denne uken viste statistikk at den japanske økonomien krympet mer enn ventet i fjerde kvartal, ned 0,6 prosent fra tredje kvartal. På annualisert basis betyr det en vekst på -2,3 prosent, langt verre enn forventningene. Nikkei 225 fikk likevel et boost onsdag da Bank of Japan overrasket markedet med å utvide sitt verdipapirkjøpsprogram med 10 billioner yen til 65 billioner yen. Nikkei 225 tester nå taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt samtidig som den er overkjøpt etter den siste tids kraftige oppgang. Dette taler for en reaksjon ned den nærmeste tiden, men indeksen på lengre sikt nå anses nøytral.

Shanghai Composite (SSEC)


Shanghai Composite-indeksen i Kina lå i en fallende trendkanal gjennom mesteparten av fjoråret. For et par uker siden ble imidlertid denne brutt opp. Samtidig ble den tidligere motstanden ved 2320 poeng brutt og et kjøpssignal utløst. Optimismen synes dermed å vende tilbake i markedet. Økende volum de siste ukene styrker kjøpssignalet og en videre oppgang for den kinesiske indeksen indikeres.

.
Investtech gjør teknisk analyse av aksjer for deg!
Få full tilgang til Investtech sine analyser gratis i 14 dager uten forpliktelser.
Tilgangen stoppes automatisk etter prøveperioden>>

.

Investeringsanbefalingen(e) er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”). Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til rådene / signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av investeringsanbefalingen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer