Innsidesalg og stadig nye rekorder

Porteføljen er denne uken uforandret, bestående av ASKO, B2H, DNO, PROTCT, QEC, STB og XXL. De største selskapene på Oslo Børs har nå lagt frem resultater som markedet har svart positivt til. I disse tider med stadig nye rekorder både på den norske og på utenlandske børser, kan vi per 8. november igjen notere oss en ny sluttrekord på Oslo Børs. Oppgangen skyldes i hovedsak positive utslag etter kvartalspresentasjonene blant flere av børsens tungvektere, i tillegg til å ha fått drahjelp fra oljeprisen med en oppgang på 5 % siste uken. Av aksjene i vår portefølje, er det fortsatt tre selskaper som ikke har presentert tallene for Q3: DNO (i morgen, 9.nov), B2H og QEC.

DNO har hentet seg litt tilbake etter fallet etter å ha vært sterkt preget av den store usikkerheten som har utspilt seg i Midtøsten den siste tiden. Det blir dermed spennende å følge hva selskapet kommuniserer ut til investorene i morgendagens kvartalspresentasjon, både angående den politiske situasjonen, hvordan dette påvirker DNO og ikke minst hvordan Q3 tallene blir i forhold til forventningene.

Av andre ting som er verdt å nevne, så har flere innsidere fulgt Steenbuch (CEO) og solgt deler av sin aksjebeholdning i XXL etter de gode Q3 tallene forrige uke. Grunnleggende finansteori tilsier at dette er negativt, da innsiderne sitter tettere på informasjon om selskapet og dermed har informasjonsfordel kontra investorer utenfra når de tar beslutninger om kjøp/salg av aksjer i selskapet. De offisielle grunnene for nedsalget har vært betaling av skatt og nedbetaling av gjeld. Om det skulle ligge andre faktorer bak salget vil bare være spekulasjon, men man kan tenke seg at dersom de hadde hatt sterk tro på en kursoppgang, ville man enkelt kunne funnet andre måter å få tak i kapital på med dagens lave rentenivåer.  Enn så lenge sitter vi imidlertid stille i båten inn mot den hektiske julestriden med god tro på selskapets strategi og fortsatt lønnsom vekst.

Vi runder av denne kommentaren med den tidligere konsernsjef i BWG Homes, Lars Nilsen, sin begrunnelse da han dumpet halvparten av sine aksjer i selskapet i 2011, og påsto at han solgte aksjene sine for å gi kjøperen en positiv reise.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer