Kl 19: Inndiskonterte nyheter

En stygg dag på verdensbørsene, og dette er akkurat hva vi ikke trenger for å bygge investortillit, men Oslo Børs er fortsatt opp 3 punkter fra der vi startet uken. Jeg mener vi går mot et punkt der man skal kjøpe aksjer før et rally frem mot nyttår. De negative faktorene i markedet er velkjente og gjennomtygde. QE avslutning, lavere vekst i EU, Kina nedjusteringer og knekk i oljeprisen. På et tidspunkt vil dette være inndiskontert, og så lenge det ikke dukker opp en ny x-faktor, kan børsen snu før pessimistene rekker å dekke shortposisjonene sine. 

Det er selvfølgelig vanskelig å time bunnen innenfor dager, og markedet må nok jusetere seg for lavere fjerdekvartals guiding, men jeg har vanskelig for å se at det er veldig langt igjen på nedsiden. Tommelfinger regelen er uansett å la andre ta risikoen først. Vent til volatiliteten synker, og markedet ikke “glipper” som det gjør i dag.

På den positive siden ser vi at investorene tør å satse penger på gode enkeltstoryer. De for eksempel Schibsted i dag, der kursen stiger 4.5%. Golden Ocean fikk en etterlengte opptur denne uken, som følge av høyere rater.

Per Valebrokk ser fire grunner til videre oljeprisfall. 1 Svekkelse i kinesisk økonomi 2. Amerikansk skiferolje 3. OPEC splittet 4. Svakere vekst i EU. Det er vanskelig å være uenig, og jeg har vært en av de som virkelig har vært negativ til oljeprisen, men når alle negative argumenter ligger på bordet øker sannsynligheten for en bounce. Alle som frykter det overstående kan allerede ha kommet langt med å tilpasse risikonivået sitt accordingly.

Nøkkelen ligger hos de amerikanske investorene i kveld, og jeg kommer tilbake med en kveldsoppdatering når vi ser retningen over dammen.

Oppdatering kl 19.00: Da ser det ut til at amerikanerne har begynt å kjøpe aksjer igjen, og DAX indeksen i tyskland rakk å legge på seg over 200 punkter i ettermiddag. Går vi mot et marked der dippene og røde dager blir kjøpt? Lakmustesten er om de kjøper aksjer siste timen, eller om skvetne tradere ikke tør å holde posisjoner over natten.

Amerikansk GDP kom inn 3.5%, mot ventet 3%.

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer