Inn med B2H

Inn med B2H

Siden forrige uke har vi sittet med 15 % av Skoleduellen-porteføljen i cash for å se etter nye kjøpsmuligheter. Det har vi nå funnet, og vi ønsker nå å presentere vårt nyeste tilskudd: B2Holding

Som følge av finanskrisen i 07 og den påfølgende eurokrisen er det en betydelig backlog av misligholdte lån på balansen til europeiske banker. I tillegg har banksektoren i Europa blitt pålagt stadig strengere kapitalkrav i kjølvannet av krisen, blant annet gjennom Basel III reguleringen. Samtidig ser vi en positiv utvikling i europeisk makroøkonomi de siste årene, hvilket medfører at flere klarer å tilbakebetale lånene sine. Disse faktorene, kombinert med en eksplosiv vekst i forbrukslån i Norden, har ført til et kjempemarked for inkassovirksomhet.

B2Holding har samtidig lykkes i å etablere seg som en markedsledende aktør i store deler av Øst-Europa (CEE-regionen), der markedet for inkasso har størst potensial. B2H er blant annet en av de første aktørene som får operere i Hellas. Selskapet har en erfaren ledelse som kan vise til god tidligere suksess innen inkassovirksomhet, og som sitter på betydelige aksjeandeler. Aksjen er priset relativt billig i forhold til sine “peers”, spesielt dersom de klarer å opprettholde sin porteføljevekst og gode marginer, noe forholdene ligger til rette for.

Etter kjøpet av B2H er vi nå praktisk talt fullinvestert med en portefølje bestående av følgende aksjer:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer