Ikke stopp spareavtalen selv om det stormer!

De vedvarende problemene med gjeldskrise i Sør-Europa gjør at privatpersoner selger seg ut av fond viser fondsstatistikk for Nordnets sparere i oktober

Selv om børsutviklingen i oktober har vært en stor opptur i Norge etter flere måneder med store svingninger og kursfall, så har privatpersoner gått ut av fond, både aksje- og rentefond og flyttet pengene over i kontanter. Statistikken viser at det ble nettosolgt fond for 14 millioner og omsetningen gikk også ned med 5 prosent fra september til oktober.

Sparerne har vist seg modige under de store svingningene som har vært fram til oktober og kjøpt fond på lave kurser, men nå er altså grensen nådd og frykten har fått grep. Mange har nå i løpet av oktober fått en liten gevinst på sparingen og løser inn i frykt for det som måtte komme av dårlige nyheter fra Sør-Europa

Jeg har forståelse for den frykten folk nå føler. Det at man verner om egne hardt oppsparte sparepenger skal man ha respekt for. Likevel om man nå har tatt ut penger fra fond, håper jeg at folk fortsetter spareavtalen sin også gjennom tiden som kommer. For å få god avkastning over tid er det viktig at man ikke stanser spareavtalen i dårlige tider for da får man handlet flere andeler for sparebeløpet enn når markedet går godt.

På oversikten over mest kjøpte fond for oktober, ser man at de som fortsatt handlet fond, holdt seg hovedsakelig til norske aksjefond og obligasjonsfond. Det er syv aksjefond og tre obligasjonsfond på listen. De mest solgte fondene er internasjonale fond og pengemarkedsfond.

Folk vil nå ha sparingen sin i det de føler er tryggere havner, men når man drar ned eksponeringen mot aksjemarkedet så mye som sparerne har gjort så tar de opp risikoen litt i rentesparingen og bytter fra pengemarkedsfond til obligasjonsfond for å få litt mer avkastning enn pengemarkedsfond gir.

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer