Gå til hovedinnhold

Ikke siden dot-com boblen har..

Arbeidsledigheten og antallet som søker om arbeidsledighetstrygd er på rekordnivå. Forrige gang vi hadde så lavt nivå på antall søkere, var i April 2000, cirak toppen av dot-com boblen. Det bør vel skremme noen til å bli contrarian… 

 

Oslo Børs blir løftet av Statoil, som stiger 3%. Oljeselskapet er nå tilbake på samme nivå som September/Oktober 2014. Forskjellen er selvfølgelig at utsiktene til inntjening har forandret seg drastisk. DNB derimot har ikke vind i seilene, men der er det viktig å huske at kursen har vært sterk i et helt år, og det har vært svakhet i banksektoren globalt de siste dagene. Det er ikke unaturlig at selgerne kanskje tenker at den største bevegelsen er over, til tross for inntektsveksten.

Seadrill stiger 10% på “sentimentskifte” i følge Frederik Lunde i Carnegie. Han har nok rett, ettersom alt av oljeaksjer skyter i været, den ene betaen høyere enn den andre. Exxon Mobil slo estimatene, aksjen stiger og de øker utbyttet 6%.

Goldman Sachs er den første store banken som hjelper et Bitcoinselskap med å hente penger. Nå Skal de hente $50 millioner til en start up som jobber med bitcoin brukerbetalinger i retailmarkedet.

Jeg gjorde en call på Apple tallene på mandag, der jeg mente at aksjen ville falle i det korte bildet. Den har nå falt fra $134 til $127.55 på tre dager. Det er ikke store bevegelsen, men det spørs om ikke aksjen kan ligge død en tid frem over, ettersom de fant feil på Apple Watchene som har gått til butikkene. Selv om dette ikke er en bestselger enda, kan slike nyheter ødelegge den gode mojoen de har bygget opp i forkant.

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer