Kl 21.30: Ikke siden 1998 har S&P500….

Fredag var tiende dag på rad da S&P500 tok ut gårsdagens høyeste notering, og siste det skjedde var Mars 1998. Noen vil argumentere for at det nå vil korrigere igjen. Statistikken fikk jeg fra @indeksanalyse. Slik statistikk er interessant, men husk at den var høy allerede da det var gått 6,7 og 8 dager med oppgang. Det betyr at det like gjerne kan gå i mange dager til. 

Oslo Børs gjør det bedre enn resten av europa, og det er på grunn av kjøpere i oljeaksjene. Statoil stiger, PGS er opp 5%, og selv om det er for tidlig å si noe om at aksjene er ferdigsolgt, er det tillitsvekkende at de stiger på en dag da DAX indeksen faller -0.6% (risikosentimentet i Europa).

Fondsfinans gjentar kjøpsanbefalingen på Archer med kursmål 13 kroner. De likte kvartalsrapporten, men gjør ingen endringer for neste års estimater. Hvis man ser på oljebransjen generelt, så er det veldig bra at man IKKE får nedjustert inntjening når oljeprisen har falt 30 dollar. Aksjen faller 6% i dag, og det kan kanskje by på muligheter for de som har is i magen.

Golden Ocean har vært svak i dag til tross for videre oppgang i ratene. Capesize indeksen steg $1000 til over $25k dagen. Det gir god inntjening per skip, og holder ratene seg inn i neste år kommer det oppgraderinger. Husk at Pareto og DNB nettopp har nedjustert rate estimatene for neste år til under $20.000 dagen.

Hva tror jeg så om denne uken? Jeg tror det skal videre opp, men det vil svinge. Husk at det kommer masse “sentralbanknyheter” senere i uken, og posisjonering før non-farm payrolls på fredag.

Oppdatering kl 18: Jeg synes ikke det ser så ille ut over dammen, der to av tre toneangivende indekser handler i pluss. Det blir aller mest spennende å se hvordan Nikkei indeksen handler i natt, etter en kraftig oppgang på fredag. Skulle den dra seg til i natt også, starter vi nok morgendagen bedre enn vi avsluttet denne.

Bill Gross, som forlot PIMCO, er på plass hos Janus og har skrevet sitt første aksjonærbrev. Her tar han for seg problemet med lav inflasjon, og myndighetene/sentralbankene som trenger høyere inflasjon for å komme seg bedre ut av fremtidige forpliktelser. Godt poeng.

Oppdatering kl 21.30: Et stygt fall i oljeprisen den siste timen, der WTI oljen falt over $2. Det er signaler fra Saudi Arabia at de har blitt enige med USA om et lavere prisbånd, som får oljetraderne til å sende oljeprisen til årets laveste notering. Oslo Børs kan få juling fra start i morgen.

Zerohedge hadde noen interessante chart i kveld:

20141103_wti_0

 

20141103_broken_0

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer