Gå til hovedinnhold

Ice Fish Farm debuterer på Børsen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Det islandske oppdrettsselskapetIceFish Farm ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market.IceFish Farm er årets syvende nykommerpå Børsen.

IceFish Farmhentet i forrige uke 301,5 millioner kroner i en aksjeemisjon. I tillegg solgte eksisterende eiere aksjer for 89 millioner kroner.
–Transaksjonen mottok sterk interesse fra norske og internasjonale høykvalitets investorer og ble flere ganger overtegnet,meldte selskapetetter de vellykketeaksjeplasseringenepå til sammen 400 millioner kroner.

– En milepæl

– Vi takker investorene for at de tar del i dette viktige kapittelet i den islandske laksesagaen. Notering på Oslo Børs er en milepæl i vår selskapshistorie.Nå inviterervienda flere investorer til å ta del i å bringe bærekraftig laks til verdensmarkedet, sierGuðmundurGíslason, adm. direktør iIceFish Farm.

Oslo Børs er verdens største og viktigste finansielle markedsplass for sjømatsektoren.
–Våre sjømatselskapertiltrekker seg investorer fra hele verden.IceFish Farmkanbli ensmakfullingrediensfor sjømatinvestorer på Børsen, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Travel emisjonsmåned

Koronakrisen har ikke stoppet tilstrømmingen av nye selskaper til Børsen. Fire av årets syv nykommere har debutert de to siste månedene. I tillegg har AtlanticSappharetattsteget fra Merkur Market opp til Oslo Børs og Hafnia er blitt overført fra OsloAxesstil Oslo Børs.

Selskapene har også klart å hente inn frisk kapital, og mai ble en sjelden travel emisjonsmåned. Børsnoterte selskaper hentet inn hele 5,8 milliarder kroner gjennom aksjeemisjoner i mai. Vi må helt tilbake til 2011 for å finne en mai-måned med høyere emisjonsvolum.

OmIceFish Farm
IceFish Farm er en av de ledende lakseoppdretterne på Island, og den eneste lakseoppdretteren i verden med den høyt ettertrakteteAquaGAP-sertifiseringen som garanterer miljøvennlig produksjon.IceFish Farm har en velutviklet og fullintegrert verdikjede med kontroll over hvert ledd fra klekkeri til salg, noe som gjør det mulig å tilby kundene et bærekraftig,førsteklasses produkt.IceFish Farm har hovedkontor på Island.https://www.icefishfarm.is/

SelskapMarkedsverdi første dag (mill. kr)
PexipHolding ASA8.662
BW Energy Limited5.658
QuantafuelAS2.289
Ice Fish Farm AS1.809*
Northern Ocean Ltd.1.665
Cloudberry Clean Energy AS575
RomsdalSparebank216
Totalsum20.875
*Tar utgangspunktitegningskurseni emisjonen i forkant av

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer