Hydrogensatsing populært i desember

Hydrogenselskapet NEL var en av de store kursvinnerne på Oslo Børs i desember med en oppgang på hele 104 prosent, og toppet statistikken over mest kjøpte aksjer hos kunder av Nordnet foran optimistfondet XACT Bull og teknologiselskapet Thin Film Electronics.

NEL kom også på andreplass over de mest handlede aksjene i julemåneden sammen med tradisjonelle børstungvektere som Statoil, Seadrill og Norsk Hydro. I sum ble det nettokjøpt norske aksjer for 47 millioner hos Nordnet i desember. Med unntak av april har Nordnetkundene dermed nettokjøpt aksjer hver eneste måned i 2015, og samlet sum for året ble nye 1073 millioner plassert på Oslo Børs via Nordnet.

Handelen i utenlandske aksjer har tatt seg kraftig opp hos Nordnet gjennom året, men i desember var det salgsordrene som dominerte. Totalt ble det nettosolgt utenlandske aksjer for 30 millioner i desember. Svenske og amerikanske aksjer ble mest solgt med henholdsvis -19 og -13 millioner, mens Danmark utmerket seg positivt med et nettokjøp på 4 millioner.

Det er både oppsiktsvekkende og underholdende at et såpass lite selskap som NEL topper kjøps- og omsetningsstatistikken. Det understreker dog at børsen er mulighetenes arena, og at teknologi i vekst ofte trigger kjøpsinteressen hos investorene. Vi så det samme i Sverige siste halvår med aksjen Fingerprint Cards. Dette selskapet gikk fra å være ukjent til å bli en av Stockholmsbørsens mest handlede aksjer. Vi kommer til å se det igjen.

(Toppbildet viser Saturn, som i likhet med de andre gassplanetene i hovedsak består av Hydrogen. Det blir ikke mangel på Hydrogen med det første.)

Mest handlede desember

Mest kjøpte og solgte desember

Toppbildet er fra Pixabay, som har mye gratis bilder.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer.

Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine kommentarer på investoradferd. Forfatteren har selv posisjoner i aksjer og fond i markedet, og kan ha posisjoner i verdipapirer eller markeder som er omtalt. Undertegnede er underlagt regler for egenhandel av verdipapirer som ansatt i svenskregistrert finansforetak.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer