Hydro ned etter kapitalmarkedsdag på svakt negativ børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

30-Nov-2017

  • Oslo ned 0,1%, første månedlige fall siden juni
  • Oljeprisen opp til $64,1, fokus på OPEC-møte
  • Hydro faller etter kapitalmarkedsdag
  • UBS tar ned anbefaling på Yara

OSLO, 30 nov (Reuters) – Norsk Hydro NHY.OL handles ned til de laveste nivåene på drøye to måneder i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag i London, og bidrar til at Oslo Børs faller tilbake etter to dager på rad i pluss på månedens siste handelsdag.

Høyere oljepris og en helomvending for oljetunge aksjer begrenser imidlertid nedgangen.

Norsk Hydro oppjusterer torsdag de pågående forbedringsprogrammene med 100 millioner kroner til tre milliarder kroner for perioden 2016 til 2019, men øker også sine investeringsanslag.

Selskapet sier samtidig at aluminiumsmarkedet for neste år er ventet å være relativt balansert, der underskuddet utenfor Kina øker, mens Kina fortsatt har overproduksjon.

I forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon i oktober uttalte selskapet at markedet ville være relativt balansert, men tiltet mot et lite underskudd.

Hydro gjentar at den globale etterspørselsveksten etter primæraluminium er anslått til 2-3 prosent i året de neste ti årene.

Hydro lanserer også to nye sertifiserte lavkarbonprodukter for å møte en økende interesse fra kunder for aluminium produsert med lavere CO2-utslipp.

På Oslo Børs handles aksjen ned 3,8 prosent for femte dag på rad til de laveste nivåene siden 27. september på 57 kroner.

Analytikere trekker frem de økte investeringsforventningene og noe svakere markedsutsiktene som de viktigste punktene i dagens presentasjonsmateriell.

Pareto Securities skriver at det venter å gjøre marginale estimatendringer med unntak av capex-oppjusteringer.

Når det kommer til markedsbalansen for neste år, og usikkerheten knyttet til hvor mye kinesisk kapasitet som blir tatt ut, mener Pareto at dette allerede er reflektert i både Hydros aksjekurs og aluminiumsprisen.

Meglerhuset har en holdanbefaling på Hydro med kursmål på 60 kroner.

Kepler Cheuvreux skriver at det som peker seg ut var noe høyere kostnadsbesparelser men også høyere investeringer.

– Vi vurderer at dette totalt sett kan innebære at aksjen er nøytral til svak i dag, skriver meglerhuset.

Av andre tungvekter på Oslo Børs merker også Yara YAR.OL seg ut negativt med et fall på 2,0 prosent til 365 kroner.

UBS tar torsdag ned anbefalingen på gjødselsprodusenten til salg fra nøytral, og barberer kursmålet til 320 kroner fra tidligere 375 kroner.

Meglerhuset skriver at det venter fortsatt overproduksjon i 2018, til tross for produksjonsfortstyrrelser i Kina, og kutter ureaprisanslagene for neste år til 225 dollar per tonn fra tidligere 245 dollar.

UBS mener også at Yara ikke vil generere positiv fri kontantstrøm før 2019 på grunn av potensielt høyere investeringer de kommende årene i blant annet Afrika.

I sum er Oslo Børs ned 0,1 prosent til 796,4 poeng, og ligger an til et fall på 1,4 prosent i november, det første månedlige fallet siden juni.

I oljemarkedet stiger nordsjøoljen en dollar for dagen til 64,1 dollar per fat, med fokus på det pågående møtet i OPEC der det forventes at de produksjonskuttene oljekartellet og Russland allerede har innført vil forlenges til slutten av 2018.

Her hjemme snur oljeselskapene Statoil STL.OL og Aker BP AKERBP.OL opp 0,5 prosent og 0,3 prosent etter å ha falt fra start.

(Reporting by Henrik Stølen, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer