Gå til hovedinnhold

Hvorfor eie svenske aksjer?

Torsdag 5. oktober hadde Tommy Hulsund i Nordnet besøk av senior porteføljeforvalter i ODIN Sverige, Vegard Søraunet. Han snakker om hvorfor du som investor bør eie svenske aksjer.

Kjøp ODIN Sverige

Vegard har lang erfaring som forvalter, og hans fond ODIN Sverige har ved flere anledninger blitt kåret til beste Sverigefond med en gjennomsnittlig årlig avkastning på 18% siden 1994. Ser man på annualisert avkastning i perioden 1967 – 2016 har Sverige best avkastning globalt med et snitt på 9,4%.

I videoene kan du høre mer om hvorfor Stockholmsbørsen er et så bra sted å investere, prising av markedet og hvilke type selskaper forvalter leter etter. De tre P`er er viktige i forvalters investeringsfilosofi. Prestasjon, posisjon og pris. Selskapet må ha solid drift, lønnsom vekst og en sunn balanse. I tillegg må ledelsen vise sammenfallende interesser som investorene. Selskapet må ha en sterk konkurransesituasjon, helst at det er store inngangsbarrierer. Til sist så må forvalter kjøpe selskapet til en attraktiv pris.

På slutten av presentasjonen sin tar Vegard frem to svenske aksjer som han har troen på fremover, Beijer REF og Addtech. Disse to og andre svenske børsnoterte selskaper kan handles hos Nordnet.

Kjøp Beijer REF

Kjøp Addtech

Under kan du se intervjuet med forvalter:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer