Gå til hovedinnhold

Hvordan har de største amerikanske selskapene gjort det i 3. kvartal?

Etter enda noen strabasiøse dager på børsen, med svingninger både på opp- og nedsiden, har omsider de største amerikanske selskapene lagt frem kvartalstall. I det store og hele har selskapene levert gode tall, med god vekst i sin inntjening, men markedet hadde forventet enda bedre tall. Dette har resultert i store kursutslag på de største aksjene, alt i fra 13 % stigning intradag for Netflix, til ned 7 % for Amazon.

Les også: Slik har det gått med de største selskapene på Oslo Børs i 3. kvartal

Den teknologitunge indeksen Nastaq er den siste måneden ned over 10 %. Grunnen til denne nedgangen er sammensatt, men kort oppsummert kan jeg nevne renteoppgang i USA, handelskrig, høy prising av selskapene og mer pessimistisk guiding fra selskapene. Under tar jeg for meg de mye omtalte FANG aksjene, nemlig Facebook, Amazon, Netflix og Google- her skulle jeg også hatt med Apple, men de kommer med tall 1. november, isteden tar jeg med Snapchat som et tillegg.

Facebook

Facebook rapporterte en inntekt på 13.727 milliarder dollar og et resultat per aksje på 1,76 USD. Til tross for en vekst på 33 % i inntektene, når de ikke helt opp til markedets forventninger på 13,77 milliarder USD. Resultatet per aksje kommer dog inn langt over forventet (1,46 USD), dette er grunnet en engangshendelse som er tilknyttet skatt. Med en aksjekurs på 150 USD, så prises selskapet til en P/E på 20, noe som tatt i betraktning av disse FANG-aksjene, er relativt edruelig gitt den voldsomme veksten de har både i inntekt og brukervekst. Facebook eier også Instagram og Whatsapp, som opplever den sterkeste veksten.

Amazon

Amazon med 24 milliarder kroner i overskudd. Men en omsetningsvekst på 29 prosent er ikke godt nok for kravstore investorer. Aksjekursen falt torsdag med syv prosent etter at Amazon la frem en omsetning på 472,5 milliarder kroner. Selskapet rapporterte et resultat per aksje på 5,76 USD, som er over 2 USD mer enn hva analytikerne hadde ventet. Grunnen til at Amazon falt kraftig rapporteringsdag var at markedet hadde forventet en mye bedre guiding fra selskapet, de guider et resultat per aksje mellom 3-5,5 USD per aksje, men markedet hadde forventet 5,8 USD per aksje. Grunnen til en litt lavere guiding er økt shipping og rentekostnader fremover, som vil påvirke Amazon inntjening.

Netflix

Netflix fikk et resultat per aksje på 89 cent i tredje kvartal, som var langt over forventningene på 68 cent per aksje. Nettoresultatet økte fra 130 millioner dollar til 403 millioner dollar, noe som tilsvarer over en tredobling. Dette er i tillegg til at brukertjenesten kunne vise til en abonnementsvekst på 7 millioner nye brukere gjorde at markedet sendte aksjen opp 14 % intradag.

Alphabet/Google

Til tross for en 21 % økning i inntekter år over år for Google, var ikke markedet helt fornøyd med resultatene. Inntektene kom inn på 33, 7 milliarder dollar, mot forventet 34,04 milliarder dollar. Grunnen til at selskapet kom inn litt lavere enn forventet var den sterke dollaren, som er negativt for selskapets inntjening. Ser vi på resultatet per aksje kom selskapet inn på 13,06 USD, mot forventet 10,42 USD fra markedet. Grunnen til denne bedringen på bunnlinjen er skatteletten som har trådd inn med full effekt for de amerikanske selskapene.

Snap Inc

Snapchat mistet ytterligere to millioner brukere. Antall daglige aktive brukere er nå nede i 186 millioner. I 3. kvartal økte omsetningen med 43 prosent til nærmere 2,5 milliarder kroner. Snap Inc. måtte likevel notere et underskudd på over 2,7 milliarder kroner. Aksjekursen falt til enda en bunnotering etter fremleggelsen av resultatene.

Oppsummert har altså selskapene prestert en meget god vekst både på topp og bunnlinje, men markedets forventninger har vært mye høyere, som selskapene har fått merke de siste ukene. I kveld kommer både Apple og Spotify. Dette blir meget spennende å se om spesielt Apple innfrir forventningene. 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer