Hvilken teleoperatør bør man kjøpe?

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Investtech har sammenlignet de store nordiske teleoperatørene TeliaSoneraTelenorTele2TDC og Elisa ved hjelp av Investtechs nye analyseverktøy Sammenlign aksjer. Med Sammenlign  kan du sammenligne dine aksjer med alle andre aksjer og papirer Investtech analyserer. Skrevet 10.04.2012

Disse selskapene er sammenlignbare da de til dels opererer i de samme markedene og i stor grad tilbyr de samme tjenestene og produktene. Prøv Investtech sine analyser gratis i 14 dager uten forpliktelser.

Sammenlign-funksjonen på lang sikt viser at aksjene har utviklet seg ganske likt, med unntak av TDC. Aksjene har steget 40 til 100 prosent siden 2006, justert for utbytte.


Figur: De fem nordiske teleoperatørene og den svenske børsindeksen OMXSPI sammenlignet med Sammenlign-funksjonen.

Tele2 har steget mest og TDC har gjort det klart dårligst.

TDC har og har hatt en delvis annerledes eierstruktur, og en avbrutt avtale med France Telecom gjorde at aksjen sank kraftig våren 2010.

Alle teleoperatørene unntatt TDC har slått både OMXSPI og OSEBX på lang sikt. De har dermed vært en relativt god investering gjennom børssvingningene de siste seks årene.

Teleoperatører tas ofte med i porteføljer for å senke volatiliteten og få god direkteavkastning. Vanligvis gir større teleoperatører stabilt og høyt utbytte.

TeliaSonera er den aksjen som har vært minst volatil, men som likevel har gitt grei avkastning. Noe overraskende er Telenor aksjen som har hatt de største kurssvingningene. Det kan virke som Telenor ikke er egnet for investorer som ønsker lav volatilitet/risiko.

I dag er det likevel Telenor som er mest positiv i følge den tekniske analysen. Mens TeliaSonera og Tele2 overhodet ikke har hengt med på årets oppgang, har Telenor steget nesten like mye som OSEBX.

Telenor er førstevalget for dem som tror på fortsatt børsoppgang, mens TeliaSonera, som har gått nedover den siste tiden, passer for den mer defensive investoren.

Telenor gav kjøpssignal fra en rektangelformasjon i februar, og har allerede nådd målkursen på 105 kroner. Aksjen ligger i en stigende trend på mellomlang sikt og videre oppgang indikeres. Det er motstand ved 106 kroner og støtte ved 100 kroner.

TeliaSonera har beveget seg horisontalt siden sist sommer. På mellomlang sikt er aksjen i en svakt negativ trend. Aksjen har falt tilbake etter å ha testet motstanden ved 46 kroner. Det ser igjen ut til at aksjen vil bevege seg i et intervall mellom 42 og 46 kroner. Ved reaksjoner ned er det støtte ved 39 kroner.

Husk å ta hensyn til datoen aksjen handles eksklusiv utbytte!

TeliaSonera 4. april

Elisa 5. april

Tele2 8. mai

Telenor 18. mai

TDC 9. mars og 9. august

Skrevet 10.04.2012

Av Jonas Cho Walsgård , analytiker i Investtech AS

Les mer om sammenligning av aksjer her!


Investtech gjør teknisk analyse av aksjer for deg!
Få full tilgang til Investtech sine analyser gratis i 14 dager uten forpliktelser.
Tilgangen stoppes automatisk etter prøveperioden>>

.

Investeringsanbefalingen(e) er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”). Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til rådene / signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av investeringsanbefalingen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer