Hvilke utbytteaksjer skal man investere i?

Det er selvfølgelig vanskelig å vite hvilke utbytteaksjer som vil være de mest lønnsomme akkurat nå. Men for å få en indikasjon på hvilke aksjer som potensielt vil være de som yielder mest over tid kan man starte med å se på de selskapene som har vist seg å ha stabil historisk inntjening og kan vise til god utbyttehistorikk:

1. Konsumselskaper

Orkla, Johnson&Johnson, Apple. Fellesnevneren med disse aksjene er at etterspørselen etter deres tjenester er relativt stabil. Mennesket må fortsatt ha mat, klær, og renholdsartikler selv om verdensøkonomien skulle gå inn i en resesjon.

2. IT & Telecom

Selskaper som kan nevnes innenfor denne sektoren er: Telenor, Atea, AT&T, Apple og Samsung. Grunnen til at jeg nevner denne sektoren som relativt stabil er rett og slett det konstante behovet befolkningen har for ”bits and bites”. Vi lever i dag i en verden der man uten tilgang på internett, telefon og annen digital kommunikasjon er utenkelig, og verken som bedrift eller privatperson, kan klare oss uten. Spesielt innen telecom er det også store inngangsbarrierer og ”vollgraver” i form av telenett. Selskaper som Telenor og AT&T har tilnærmet oligopol på telenettene i sine markeder som gjør det vanskelig for konkurrenter å etablere seg uten å merke sterk konkurranse fra allerede dominerende aktører. Dette er positivt for deg som aksjonær, og gjør at selskapene har gode kontantstrømmer og mulighet til å betale stabilt gode utbytter år etter år.

3. Forsikring & Finans

Her kan man nevne Gjensidige, Norske Sparebanker, Prudential, JP-Morgan og ABG-Sundal Collier. Forsikringsbransjen er en veldig fin bransje å studere om man er utbytte-investor. Hvorfor? Jo, fordi vi alle er nødt til å ha forsikring på et å annet vis. Skadeforsikring, reiseforsikring, uføre-forsikring innbo-forsikring- you name it. Vi har alle en form for forsikring, da det ligger i menneskets natur å øke sin trygghet, som man gjør ved nettopp å forsikre seg. Forsikringsbransjen er historisk preget av gode marginer og et stadig voksende marked. Store dominerende aktører som Gjensidige (i Norge) og Prudential (i Amerika) har også gjennom flere årtier opparbeidet seg et merkenavn som er vanskelig å konkurrere mot. Sparebanker har også en historikk med god inntjening (og utbytter) nettopp fordi de har et solid merkenavn og ”rykte” lokalt. Kombinasjonen med at flere banker også tilbyr forsikring forsterker Bankenes evne til å tilby en komplett bank og forsikringsplattform for kunden, som gjør det lettere for deg som forbruker å velge å bli kunde.

4. Eiendom

Både boligbyggere og selskaper som driver med eiendom er gode aksjer å ha i en utbytteportefølje. På børsene i Amerika snakkes det om ”The Real Estate Investment Trust” populært kalt ”REIT´s som er en viktig del av S&P500 indeksen. Her finner man flere store selskaper som blant annet driver med utleie av næringsbygg, skoler og sykehus. Dette er gjerne firma som inngår en stor andel langsiktige kontrakter med trygge motparter (typisk Staten) og dette sikrer en lang og god kontantstrøm som gjør DEG som investor trygg på at man vil få utbetalt utbytter i mange år fremover. Et selskap som EPR Properties har spesialisert seg på utleie av eiendommer som krever spesiell industriell kunnskap. De har over 280 forskjellige eiendommer som de leier ut til stabile motparter. Dette gir selskapet en veldig god kontantstrøm og muliggjør utbetalinger av månedlige utbytter. Innenfor eiendoms-sektoren har man flere selskaper både REIT´s i USA og i Norden som betaler gode og stabile utbytter.

Les mer om hvorfor utbytteaksjer burde inngå i investeringsstrategien din.

Lykke til med utbytteinvesteringene! For mer inspirasjon besøk UtbytteGuiden.

Disclaimer: Mine innlegg skal på ingen måte tolkes som kjøp- eller salgs-anbefalinger, men snarere gi leserne innsikt og kunnskap om sparing og investering.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
07.04.2019 23:49

hva med sparebankene? de gir utbytte, men er aksjonærene fornøyd?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
13.05.2019 11:11

Beklager sent svar Hans Jørgen. Her kan du lese mer om investeringer i sparebanker: https://www.nordnet.no/blogg/sparebanker-de-skjulte-juvelene-pa-oslo-bors/