Hva skjer med ny prismodell for fond? (oppdatering)

I starten av september skrev jeg et blogginnlegg om hva Nordnet tenker rundt Sbankens priskutt på fond. Det har nå gått over tre måneder. Mange kunder har etterspurt en oppdatering på dette, og er naturligvis utålmodige.

Til alle som synes dette har tatt for lang tid så beklager jeg det. Men i dette tilfellet er det viktigere å gjøre ting riktig enn å gjøre ting fort. Vi forsøker selvsagt å være så raske som vi kan, for vi kjenner presset fra markedet og kundene.

Å endre pris, og egentlig måten vi driver hele vår fondsbusiness på, er komplisert – både strategisk, teknisk og operasjonelt. Systemer og prosesser må støtte den nye modellen, og det er veldig dumt å lansere en modell som vi kanskje teknisk ikke kan levere innen en viss tid. Dessuten så må vi forholde oss til fondsselskapene og deres syn på hvordan en ny prismodell skal fungere. Arbeidet har faktisk vært mer komplekst enn vi først trodde.

I tillegg til endringer hos konkurrenter og i markedet, så har Finanstilsynet i høst gjennomført tematilsyn rundt dette med returprovisjoner og hvordan distributører tar seg betalt for å selge fond i privatmarkedet. Det forventes at tilsynet vil komme med en rapport før eller etter årsskiftet. Det vil være veldig dumt av oss å lansere en prismodell før vi ser hvordan Finanstilsynet konkluderer og hvilke retningslinjer de gir i sin rapport.

Jeg kan love dere en ting: Dette er på toppen av vår agenda, og vi har jobbet med dette i hele høst. Vi avventer nå Finanstilsynets rapport, samtidig som vi parallelt jobber videre med vår planlagte løsning.

Jeg skulle gjerne lovet alle en dato for når dette er klart, men det er dessverre vanskelig med den informasjon som er tilgjengelig på nåværende tidspunkt. En ting er sikkert, og det er at det ikke kommer til å skje noe i år. Men vi kommer til å gjøre alt vi kan for å være klare med noe så snart vi kan neste år.

Som jeg innledet med, det er viktigere at dette blir rett enn at det går fort. Jeg håper på forståelse for dette.

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
10 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
30.12.2019 23:51

Sitter langt inne å redusere prisene skjønner jeg. Regnestykket blir jo feil når dere skal ha mindre inn fra oss… Kan jo gå utover både lønn og bonuser sikkert.. 🙁 Men Sbanken har fått det til. Superfondene blir igjen hos dere når ASK kontoene er tømt for det som kan tas ut skattefritt. Da tjener dere 0 fra oss, og litt betales til Sbanken. De fortjener hver krone de får! Så kan dere ta tiden dere trenger på å regne hjem dette. 🙂 Godt nytt år og lykke til! PS. Fullt mulig å ha to tanker i hodet samtidig, tror… Les mer »

Arne Halvorsen
Arne Halvorsen
26.01.2020 19:44

Noen mer oppdatering??

Tobias
Tobias
10.03.2020 14:38

Kan dere komme med noen oppdateringer snart?

Kristian
Kristian
10.03.2020 14:48

Mens vi fortsatt venter på nye priser og evt. Oppdatering ift. Hvordan det går med ny prismodell på fond hos dere (deres første blogginnlegg ift. At dere ikke sitter stille i båten ble vel publisert for et halvt år siden: 05.09.2019), kan dere snarest slutte å ta 200 kr for å flytte pensjonskapitalbevis fra dere og fjerne dette fra prislisten deres? Har vært i kontakt med kundeservice fra andre tilbydere av pensjonskapitalbevis, (gjensidige bl.a) og de sier at det ikke lengre er lov til å ta flyttegebyr for flytting av pensjonskapitalbevis.

Georg
Georg
01.05.2020 11:28

Hva skjer med nye priser på fond?

Bjørn Erik Sættem
Svar på  Georg
05.05.2020 13:42

Hei. Dette har utvilsomt tatt lengre tid enn vi regnet med. Årsaken er at uklarheter i tolkningen av MIFID 2-regelverket og Finanstilsynets tolkning av reglene, samt at det er krevende systemmessig. Vi planlegger å kommunisere ny fondsprismodell innen utgangen av mai måned. Hilsen Bjørn Erik Sættem, spareøkonom

Egil
Egil
Svar på  Bjørn Erik Sættem
29.05.2020 08:47

Utgangen av mai er farlig nær. Hva blir det til?

Bob
Bob
01.06.2020 22:50

JUNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Daniel
Daniel
02.06.2020 15:40

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/05/03/7523650/rakettvekst-for-nordnet Nordnet kjøper Netfonds: 1 + 1 = 3 https://www.nordnet.no/blogg/nordnet-kjoper-netfonds-1-1-3/ Og da Nordea satte ned kurtasjen til 1 kr/0,04 prosent/maks 99 kr og Nordnet ikke imøtekom konkurransen med annet en at de følger med på markedssituasjonen osv.. I Sverige er prissituasjonen en helt annen. Litt kanskje fordi prisene gjerne generelt er lavere i Sverige, samt aksjesparing og fondsparing gjerne har vært mer populært og utbredt i en årrekke ift. De andre nordiske landene. Men sikkert mye pga. God priskonkurranse mellom Nordnet og Avanza. Og med årene gunstigere priser fra Nordea.se og ikke så utrolig høye priser fra en del tradisjonelle… Les mer »